Εδιμβούργο : Τα σημεία ενδιαφέροντος!


Loading...

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας. Είναι μία πόλη που είναι χωρισμένη αισθητά στην παλιά και την καινούρια. Η πόλη έχει έντονο τον "αέρα" του Μεσαίωνα καθώς απαρτίζεται από πολλά κτίρια εποχής, αλλά και η γενικότερη κουλτούρα τους παραπέμπει σε παραδοσιακά Μεσαιωνικά χρόνια.  Το κάστρο του Εδιμβούργου αλλά και η παλιά πόλη είναι σήμα κατατεθέν της πόλης και της ομορφιάς από άλλη εποχή.

Το κάστρο του Εδιμβούργου

Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκωτίας γενικότερα. Είναι ένα κάστρο Μεσαιωνικής εποχής, που ανά τα έτη έχει εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς στον Λαό του Εδιμβούργου, με τον κυριότερο - εννοείται- την στρατηγική θέση και οχύρωση που προσφέρει σε περίοδο πολέμου. Το κάστρο έχει υποστεί πολλές συντηρήσεις και ανακατασκευές ανά τα έτη, ενώ ένα από τα παλαιότερα κτίσματα είναι το παρεκκλήσι της Αγ. Μαργαρίτας, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

The old town

Η παλιά πόλη του Εδιμβούργου έρχεται σαν το συμπλήρωμα του κάστρου. Είναι μία περιοχή της πόλης η οποία χρονολογείται από την εποχή του Μεσαίωνα. Μέχρι τον 18ο αιώνα που άρχισε η οικοδόμηση της νέας πόλης, η παλιά πόλη ήταν το κύριο κομμάτι του Εδιμβούργου. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλές λαϊκές αγορές αλλά και διάφορα καφέ και πλατείες που σας παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή. Μια βόλτα στα στενά της παλιάς πόλης θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στον Μεσαίωνα.

Arthur’s Seat

Ο λόφος Arthur’s Seat βρίσκεται έξω από την πόλη και προσφέρει απίστευτη θέα προς το Εδιμβούργο. Είναι μία ανάβαση που αξίζει τον κόπο, ειδικά εάν είστε λάτρης των ωραίων τοπίων από ψηλά. Υπάρχουν και άλλα πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε στο Εδιμβούργο. Αρκεί να περιπλανηθείτε στους δρόμους του και να τα ανακαλύψετε.