Ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Πράγα!


Loading...

Η Πράγα είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα και είναι η πρωτεύουσα, καθώς και η μεγαλύτερη πόλη της Τσέχικης Δημοκρατίας. Μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι, χωρίς κανένα ψεγάδι. Μια επίσκεψη μπορεί να πείσει τον καθένα. Προσοχή, όμως, η επίσκεψη αυτή δεν θα πρέπει να είναι μικρή, χρειάζονται πολλές μέρες για να νιώσετε πλήρεις και ικανοποιημένοι. Ήμουν εκεί, για μόλις πέντε ημέρες και δυστυχώς δεν ήταν αρκετές. Θα μπορούσα να μείνω εκεί για πάντα. Άνθρωποι φιλόξενοι, χαμόγελα παντού, υπέροχες καφετέριες, εστιατόρια, μέρη που περιμένουν να εξερευνηθούν. Δύσκολα αντιστέκεσαι στην πόλη αυτή. Λένε πως, όποιος την επισκέπτεται μια φορά, πάντα επιστρέφει ξανά και ίσως πάνω από μια φορά. Μακάρι να μπορούσα να πάω ξανά. Αυτή η πόλη ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την πόλη, είναι να την περπατήσετε. Όλα αυτά περί τραμ και των λεωφορείων που περνούν από τα αξιοθέατα, είναι μύθος. Κάνοντας ένα οδοιπορικό στην πόλη, μπορείτε να δείτε τα πάντα, δεν θα σας ξεφύγει τίποτα και θα έχετε όλο το χρόνο για να παρατηρήσετε τα πάντα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πίεση. Ας δούμε , λοιπόν μερικά πράγματα τα οποία αξίζει να δείτε περπατώντας, μέρη τα οποία θα σας κάνουν να μαγευτείτε από την πόλη και να την ερωτευτείτε.

Γέφυρα του Καρόλου

Είναι το σήμα κατατεθέν, της Πράγας. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και είναι συνήθως ασφυκτικά γεμάτη τόσο από τουρίστες όσο και από Τσέχους. Φυσικά, ο μόνος τρόπος που αξίζει να διασχίσετε τη γέφυρα είναι περπατώντας. Έχει μήκος 516 μέτρα και σχεδόν 10 μέτρα πλάτος, είναι αψιδωτή, και διακοσμείται σ΄ όλο το μήκος της με 30, κυρίως μπαρόκ αγάλματα και γλυπτά. Στη γέφυρα αυτή θα δείτε πολλές κλειδαριές σε πολλά σημεία της, μην αναρωτηθείτε γιατί. Λένε, πως οι άνθρωποι εκεί κλειδώνουν τις ευχές τους, την αγάπη τους και τα όνειρα τους. Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε και εσείς!

Η πλατεία της παλιάς πόλης

Μια πλατεία διαφορετική από όλες τις άλλες, γεμάτη χρώματα και ζωή. Ένα μέρος γεμάτο εστιατόρια, καφέ, γκαλερί και μουσεία. Ο χρόνος σας εκεί δεν θα πάει χαμένος και σίγουρα δεν θα σας περισσέψει. Όταν θα βρεθείτε εκεί, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοθαυμάσετε, όλα είναι τόσο εντυπωσιακά.

Το αστρονομικό ρολόι

Eίναι ένα από τα πιο παλιά και πιο περίτεχνα ρολόγια που έχουν ποτέ κατασκευαστεί γιατί δεν δείχνει απλά την ώρα αλλά ουσιαστικά συσχετίζει την κίνηση των πλανητών γύρω από τη γη καθώς και τις κινήσεις του ήλιου και της σελήνης. Είναι πραγματικά ένα αριστούργημα, που αφήνει άφωνους τους πάντες. Ο πύργος του ρολογιού προσφέρει αξέχαστη θέα σε όλο το ιστορικό κέντρο. Μην διστάσετε να ανεβείτε και να θαυμάστε την πόλη από ψηλά. Υπάρχει και ασανσέρ, για όσους δεν είναι αθλητικοί τύποι.