Ένα ταξίδι στην ιστορική Μόσχα!!


Loading...

Η Μόσχα, είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ρωσίας. Είναι γνωστή παντού για την ιστορία της και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της γης. Πλέον, βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Έλληνες, και όχι μόνο. Φιλοξενεί πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου και αξίζει όλοι να τα επισκεφθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Για αυτό το λόγο, ένα τέτοιο ταξίδι, απαιτεί σωστή οργάνωση και αρκετό διαθέσιμο χρόνο, καθώς η Μόσχα είναι τεράστια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εξ'αρχής κάποιες τοποθεσίες που δεν πρέπει να λείπουν από το ταξίδι μας.  Ας γνωρίσουμε λοιπόν, μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ιστορικά της σημεία!

Η Κόκκινη Πλατεία

Η Κόκκινη Πλατεία είναι μία από τις πιο διάσημες πλατείες στον κόσμο.  Η ονομασία της δεν προέρχεται από το κόκκινο χρώμα των κτηρίων που την διακοσμούν, όπως μπορεί να πιστεύουμε όλοι, αλλά ούτε και από τη σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Προέρχεται από το ρωσικό επίθετο красный, που σημαίνει όμορφος, ωραίος.  Η πλατεία χωρίζει το Κρεμλίνο, την πρώην βασιλική ακρόπολη και τη σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της χώρας, από μια ιστορικά γνωστή συνοικία την Κιτάι Γκόραντ. Μέσα στην πλατεία βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, το Μαυσωλείο του Λένιν, ο Ναός Καζάν, το παλαιότερο εμπορικό κέντρο της Μόσχας Γκουμ και οι κατοικίες - καθεδρικοί ναοί του Κρεμλίνο.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου

Ο Ναός αυτός είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και με τη μεγαλύτερη ιστορία ναούς της Μόσχας. Είναι μια εκκλησία με πολλούς διαφορετικούς τρούλους, η οποία βρίσκεται μέσα στην Κόκκινη Πλατεία και είναι το σύμβολό της.  Την ανέγερση του Ναού είχε πραγματοποιήσει ο Τσάρος Ιβάν ο Τρομερός και χρονολογείται περίπου στο 1555 και 1561. Ένας παλιός ρωσικός θρύλος λέει πως ο Ιβάν ο Τρομερός τύφλωσε τον αρχιτέκτονα Ποστνίκ Γιάκοβλεφ, αφού τελείωσαν οι κατασκευές του Ναού, για να τον εμποδίσει να ξανακτίσει κάτι τόσο όμορφο και εντυπωσιακό.

Θέατρο Μπολσόι

Ένα από τα πιο θρυλικά θέατρα της ιστορίας, γνωστό παντού για τις εξαιρετικές παραστάσεις του στο μπαλέτο. Είναι ένα κτήριο νεοκλασικού τύπου και φιλοξενεί συνεχώς συναρπαστικές παραστάσεις διάσημων καλλιτεχνών. Το να κλείσει κάποιος εισιτήριο για μία παράσταση είναι αρκετά δύσκολο, όμως αξίζει οπωσδήποτε αν όχι μία ξενάγηση στο εσωτερικό, μία επίσκεψη στο χώρο που βρίσκεται.

Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov

Η εν λόγω γκαλερί είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1892 από τον γνωστό Ρώσο βιομήχανο Pavel Tretyakov.  Ο Pavel Tretyakov ήταν λάτρης της τέχνης και διατηρούσε μία τεράστια συλλογή από πίνακες. Σήμερα, μέσα στη γκαλερί βρίσκονται πάνω από 100.000 έργα τέχνης, γλυπτικής, γραφικών τεχνών και αγιογραφίες.

Μουσείο Πούσκιν

Ιδρύθηκε το 1896 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα, εμβληματικά μουσεία της Μόσχας.  Η ονομασία του άλλαξε το 1937 προς τιμήν του μεγάλου Ρώσου ποιητή. Σήμερα, το μουσείο κοσμεί μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές ευρωπαϊκής ζωγραφικής.

Μετρό της Μόσχας

Το μετρό με την ομορφότερη διακόσμηση του κόσμου. Τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το 1935. Έχει 185 σταθμούς και 12 διαφορετικές γραμμές μήκους 305.5 χιλιομέτρων. Είναι διακοσμημένο με πίνακες, ψηφιδωτά, τοιχογραφείες, ακόμη και με αγάλματα. Πραγματικά, όλοι οι σταθμοί έχουν το δικό τους προσωπικό στοιχείο και δημιουργούν στο σύνολό τους ένα τεράστιο μουσείο κάτω από την πόλη.