Γυρίζοντας τη Βιέννη σε 1 ημέρα!


Loading...

Η Βιέννη μοιάζει να είναι κατευθείαν βγαλμένη από κάποιο παραμύθι!

Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν βρέθηκα εκεί για πρώτη φορά, πριν από μερικά χρόνια.

Δυστυχώς, όμως, η Βιέννη δεν ήταν ο κυρίως προορισμός μας σε αυτό το ταξίδι.

Κι έτσι η πρωτεύουσα της Αυστρίας αποτέλεσε μια μικρή μόνο στάση στη διαδρομή μας για τον τελικό μας προορισμό.

Συγκεκριμένα, ήταν τόσο μικρή η στάση μας εκεί που διήρκεσε λιγότερο από 1 ημέρα...

Ωστόσο, προσπαθήσαμε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα σε αυτήν την ημέρα και νομίζω πως τα καταφέραμε.

Το σίγουρο πάντως είναι πως όλα όσα προλάβαμε και είδαμε, κατάφεραν να μας κάνουν να θέλουμε να γυρίσουμε πίσω για ακόμη περισσότερα.

Ο λόγος; Είναι πολύ απλός: η Βιέννη δεν είναι μια πόλη που μπορείς να επισκεφθείς μόνο μία φορά!

Αν, λοιπόν, ετοιμάζεστε κι εσείς για το πρώτο σας ταξίδι στη Βιέννη, παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι σας, καθώς και 3+1 μέρη που δεν πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμά σας.

Ανάκτορα Schönbrunn

Η πρώτη μας στάση ήταν στα διάσημα Ανάκτορα Schönbrunn.

Πρόκειται για τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και όχι μόνο. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες των τελευταίων αιώνων πέρασαν από εκεί ή έζησαν εκεί.

Ένα όνομα που ίσως δε θα περίμενε κάποιος να ακούσει είναι αυτό του Ναπολέων Βοναπάρτη, ο οποίος χρησιμοποίησε τα Ανάκτορα ως έδρα του μετά την κατάληψη τους από τους Γάλλους, τον 19ο αιώνα.

Εμείς, δυστυχώς δεν είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για να επισκεφτούμε το εσωτερικό των Ανακτόρων. Καταφέραμε μόνο να περπατήσουμε στους αχανείς κήπους που τα περιβάλουν και να θαυμάσουμε από μακριά την αρχιτεκτονική και τη μεγαλοπρέπεια του κτιρίου.

Ωστόσο, εσείς μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ορισμένους χώρους από τα Ανάκτορα, αγοράζοντας το ανάλογο εισιτήριο. Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας και μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πώς και πού ζούσαν οι βασιλιάδες μιας άλλης εποχής.


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης

Επόμενη στάση στο ταξίδι μας ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης.

Το βρήκαμε στην Πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας, απέναντι από το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης.

Με μια πρώτη ματιά, τα δύο μουσεία φαίνονται ίδια. Ωστόσο, μόλις τα επισκεφθείτε θα καταλάβετε πως το μόνο κοινό που έχουν, πέρα από την εξωτερική τους εμφάνιση, είναι η πλούσια ιστορία και τα εντυπωσιακά εκθέματα σχετικά με το είδος του κάθε μουσείου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 19ου αιώνα και παρουσιάζει μια εντυπωσιακή συλλογή από ορυκτά, γεωλογικά, ζωολογικά και ανθρωπολογικά εκθέματα.

Ίσως τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα αυτή της συλλογής να είναι οι σκελετοί δεινοσαύρων που μπορείτε να δείτε εκεί.

Προσωπικά, ο χώρος τους μουσείου, με τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική του, με εντυπωσίασαν εξίσου με τα εκθέματα.


Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου

Το μεσημέρι μας βρήκε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Εκεί υπάρχουν αμέτρητα μαγαζιά, αλλά και εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας.

Πριν φάμε, όμως, προτιμήσαμε να κάνουμε μια βόλτα στον πεζόδρομο αυτό. Έτσι αντικρίσαμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Πρόκειται για ένα κτίριο που δύσκολα το χάνει το μάτι σου και έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της πόλης.

Ο ναός χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, όμως η αρχική του όψη δε θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή του εμφάνιση.

Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα καθολικής εκκλησίας σε γοτθικό ρυθμό και αξίζει να δείτε το εσωτερικό του.

Για την είσοδό σας στο ναό δεν υπάρχει εισιτήριο. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να ανεβείτε στο καμπαναριό για να θαυμάσετε μια εντυπωσιακή θέα της πόλης, θα πρέπει να πληρώσετε το αντίστοιχο εισιτήριο.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο του ναού είναι η σκεπή του. Σε ένα σημείο της σκεπής, τα πλακάκια από τα οποία αποτελείται έχουν τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν το δικέφαλο αετό της Αυστρίας.

Μεταξύ άλλων, μέσα στο ναό φυλάσσονται λείψανα από Βασιλείς της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.


Ζωολογικός Κήπος Tiergarten Schönbrunn

Η τελευταία στάση που καταφέραμε να κάνουμε στη Βιέννη ήταν στο Ζωολογικό Κήπο "Tiergarten Schönbrunn".

Πρόκειται για τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα Ανάκτορα Schönbrunn, όπως μαρτυράει και το όνομά του.

Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και αποτελούσε αρχικά έναν προσωπικό κήπο για τη βασιλική οικογένεια που κατοικούσε στο παλάτι.

Στα τέλη του ίδιου αιώνα, ο ζωολογικός κήπος άνοιξε πλέον τις πύλες του και στο κοινό, με δωρεάν είσοδο.

Σήμερα, φιλοξενεί ζώα από όλον τον κόσμο. Εκεί μπορείτε να δείτε από πιγκουίνους μέχρι ελέφαντες και από γιγάντια πάντα μέχρι καμηλοπαρδάλεις.

Φροντίστε να φοράτε αναπαυτικά αθλητικά παπούτσια όταν τον επισκεφθείτε, και να προμηθευτείτε ένα χάρτη από την είσοδο, για να περιηγηθείτε ακόμα πιο εύκολα στις εγκαταστάσεις του.

Επίσης, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στα προγραμματισμένα σόου με ζώα που γίνονται στο ζωολογικό κήπο και να τα παρακολουθήσετε.