Κάιρο: 5 λόγοι που είναι ένας δημοφιλής προορισμός.


Loading...

Το Κάιρο είναι η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Αιγύπτου. Υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος ιστορίας, που επιτρέπει τους επισκέπτες να κάνουν αμέτρητα πράγματα στη μοναδική αυτή πόλη. Από τις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας μέχρι μουσεία ισλαμικής τέχνης και όμορφοι ναοί, ένα είναι σίγουρο, ότι δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Εμείς έχουμε φτιάξει μια λίστα με 5 από τους δεκάδες λόγους που το Κάιρο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Πυραμίδες της Γκίζας

Όπως και το Κολοσσαίο στη Ρώμη, οι Πυραμίδες της Γκίζας αποτελούν τον ιστορικό θησαυρό στο Κάιρο. Οι πυραμίδες αυτές είναι τα απομεινάρια από το θαύμα της αρχαιότητας και παραμένει άγνωστο το πώς ακριβώς χτίστηκαν. Επίσης, σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάστε και μια εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας!

Αιγυπτιακό Μουσείο

Φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή συλλογή αρχαιοτήτων στον κόσμο. Υπάρχει ένας μεγάλος πλούτος θησαυρών που πρέπει να ανακαλύψετε οι ίδιοι, όπως θησαυροί των μεγάλων φαραώ ή όπως ο διάσημος Τουταγχαμόν. Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα σε αυτό το μεγαλειώδες μουσείο.

Η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Κοντά στις Πυραμίδες βρίσκεται και η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας. Είναι απίστευτο ότι αυτό το μνημείο από ασβεστόλιθο απεικονίζει μια σφίγγα, δηλαδή μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου. Είναι ένα μεγαλοπρεπές μνημείο, με ύψος πάνω από 20 μέτρα και πλάτος 76 μέτρα.

Παλιά Πόλη

Η Ακρόπολη στο Κάιρο είναι ένα αρχαίο οχυρό από την ισλαμική εποχή, στο οποίο κάποτε οι Αιγύπτιοι ηγεμόνες έζησαν ανάμεσα στο 13ο και το 19ο αιώνα. Η τοποθεσία του ήταν στρατηγική, αφού χτίστηκε πάνω σε ένα λόφο, χαρίζοντας του πλεονεκτική θέση από όπου μπορούσαν οι ηγεμόνες να κοιτούν την πόλη από ψηλά και να προστατεύονται από εισβολείς. Πλέον έχει οριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Πύργος του Καΐρου

Ο Πύργος του Καΐρου μαζί με τις Πυραμίδες της Γκίζας είναι τα ψηλότερα μνημεία της πόλης. Έχει ύψος 187 μέτρα και προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδική πανοραμική θέα στην πόλη, από όπου μπορείτε να απολαύσετε και τις Πυραμίδες.