Κάιρο: Πυραμίδες και Φαραώ!


Loading...

Το Κάιρο είναι η πρωτεύουσα και  μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου. Αποτελεί  το κέντρο της πολιτικής και πολιτισμικής ζωής του Αραβικού κόσμου.

Πυραμίδα του Χέοπα

Η πυραμίδα του Φαραώ Χέοπα γνωστή και ως η Μεγάλη πυραμίδα,είναι η αρχαιότερη και ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Με ύψος 146,5 μέτρα,αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο κτίσμα,το οποίο δεν πρέπει να το χάσετε. Παρόλο το μεγαλείο της πυραμίδας,η μούμια του Φαραώ Χέοπα δεν βρέθηκε ποτέ σε αντίθεση με κάποιους από τους θησαυρούς του οι οποίοι ανακαλύφθηκαν.    

Πυραμίδα του Χεφρήνου

Η Πυραμίδα του Χεφρήνου,είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε σειρά,με μόλις 3 μέτρα διαφορά ύψους από αυτή του Φαραώ Χέοπα. Χτίστηκε από τον Φαραώ Χεφρήνα και χρονολογείτε γύρω στο 2520 π.Χ. . Έχει φτιαχτεί από ογκόλιθους ασβεστόλιθου, οι οποίοι ζυγίζουν πάνω από 2 τόνους ο καθένας.  

Πυραμίδα του Μυκερίνου

Η Πυραμίδα του Μυκερίνου είναι η μικρότερη σε σειρά πυραμίδα. Χτίστηκε από τον Φαραώ Μυκέρινο και έχει ύψος 65 μέτρα. Είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο και γρανίτη. Κάποια σημεία της έχουν μείνει ημιτελή και γίνετε προσπάθεια από αρχαιολόγους να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους έχουν χτίσει τις πυραμίδες.