Κάιρο : Τα διάσημα αξιοθέατα!


Loading...

Το Κάιρο είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, διασχίζεται από τον ποταμό Νείλο και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιότερα της κορυφή του δέλτα. Είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αφρικής ενώ κατατάσσεται στην 16η θέση των πιο μεγάλων πόλεων από άποψη πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πεδιάδα της Γκίζας

Μόλις 20 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πεδιάδα της Γκίζας περιλαμβάνει μερικά από τα εντυπωσιακότερα μνημεία του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού. Στην πραγματικότητα υπήρξε η νεκρόπολη των Φαραώ. Εδώ τοποθετείται η Πυραμίδα του Χέοπα, η οποία είναι η μεγαλύτερη και η παλαιότερη μεταξύ των τριών πυραμίδων της περιοχής.

Μουσείο της Αιγύπτου

Στο Κάιρο θα βρείτε ένα μουσείο το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Ενα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου καθώς και μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Άκρως εντυπωσιακό αξίζει να το επισκεφτείτε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Νείλος

Ο Νείλος με το μήκος του να ξεπερνάει τα 6,650 χιλιόμετρα είναι ο μακρύτερος ποταμός του πλανήτη. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αιγύπτου ανά τα χρόνια και στην εξέλιξη αλλά και την ευημερία της χώρας. Μια πολύ καλή επιλογή λοιπόν θα ήταν να απολαύσετε έναν απογευματινό περίπατο στις όχθες του ποταμού που βρίσκονται εντός της πόλης.

Το κέντρο του Καΐρου

Μία περιήγηση στο κέντρο της πόλης θα σας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσετε μερικά ξεχωριστά κτίρια από πλευράς αρχιτεκτονικής, να φωτογραφίσετε ορισμένα μνημεία και να δοκιμάσετε τις ιδιαίτερες γεύσεις της πόλης. Θα εκπλαγείτε από τα όμορφα καταστήματα,και θα πρέπει να τα επισκεφτείτε όλα καθώς το κάθε ένα έχει κάτι να προσφέρει.  

Πύργος του Καΐρου

Το συγκεκριμένο οικοδόμημα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης του Καΐρου. Συμβολίζει το φαραωνικό λουλούδι Λότους, ενώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι η περιστρεφόμενη πλατφόρμα που περιλαμβάνει το εστιατόριο με τη μοναδική θέα της πόλης και κάθε περιστροφή της διαρκεί 70 λεπτά. Σίγουρα μία επίσκεψη θα ήταν απαραίτητη καθώς το κτήριο είναι επιβλητικό και πολύ ιδιαίτερα διακοσμημένο.