Κοπεγχάγη: 5 λόγοι που θα την επισκεπτόμουν ξανά!


Loading...

Η Κοπεγχάγη είναι  η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Δανίας. Είναι χτισμένη στην ανατολική πλευρά του νησιού  Σγιέλαν, και εν μέρει στο νησί Άμαγκερ. Η ιστορία της ξεκινάει τον 10ο αιώνα ως ψαροχώρι των Βίκινγκ. Σήμερα αποτελεί μία από τις πιο γραφικές και παραμυθένιες πόλεις της βόρειας Ευρώπης. Είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται για μία απόδραση σε μία όχι τόσο τουριστική πόλη. Αυτός άλλωστε μπορεί να είναι και ο λόγος που έχει διατηρήσει την ομορφιά της αναλλοίωτη! Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους θα επισκεπτόμουν ξανά την Κοπεγχάγη, και πιθανόν να οδηγήσουν εσάς στο να ετοιμάσετε βαλίτσες.

Το άγαλμα της μικρής γοργόνας

Αδιαμφισβήτητα το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της πόλης είναι το άγαλμα της μικρής γοργόνας. Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι του  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Είναι μικρό σε σύγκριση με το πως το φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος και καθόλου επιβλητικό. Πιο πολύ ήσυχο θα το χαρακτήριζε κάποιος. Στέκει κοντά στο πάρκο Langelinie, μπροστά στην θάλασσα από το 1913. Όσες φορές και να βρεθεί κάποιος στην Κοπεγχάγη, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επισκεφθεί για άλλη μία φορά το άγαλμα της μικρής γοργόνας.

Ποδηλατάδα στην Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη αποτελεί μία από τις πιο φιλικές ευρωπαϊκές πόλεις για μετακίνηση με ποδήλατο. Εκμεταλλευτείτε τις συνθήκες και νοικιάστε ένα ποδήλατο για να εξερευνήσετε την πόλη. Ιδανικά, μία διαδρομή μπορεί να ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης και τον Στρογγυλό Πύργο  που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος. Κατευθυνόμενοι βορειοδυτικά θα περάσετε από την γέφυρα Queen Louise's Bridge που χωρίζει τις λίμνες της Κοπεγχάγης, και θα φτάσετε στο Norrebro. Το Superkilen είναι ένα πάρκο που αξίζει να συναντήσετε στην περιοχή του Norrebro. Χαρακτηριστικό του αστικού αυτού πάρκου είναι η ποικιλομορφία, και το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν τις προσωπικές τους ιδέες και προτάσεις για να δημιουργηθεί ένα οικείο για αυτούς περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να συνδυάζονται αρμονικά στοιχεία διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων, όλα αυτά σε ένα πάρκο.

Το Nyhavn

Το Nyhavn είναι μία περιοχή της Κοπεγχάγης που από μόνη της αποτελεί λόγο για επισκεφθεί κάποιος ξανά και ξανά  στην πρωτεύουσα της Δανίας. Είναι ένα κανάλι πολύ κοντά στο λιμάνι της πόλης στο οποίο χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης. Θα συναντήσετε πολλά καφέ καφέ , εστιατόρια και μπαρ. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα πολύχρωμα αρχοντικά του 17ου αιώνα κατά μήκος του καναλιού, και τα ξύλινα παρατημένα πλοία που έρχονται σε αντίθεση με την σύγχρονη ζωή που εκτυλίσσεται γύρω.

Τίβολι

Οι κήποι Τίβολι και το ομώνυμο θεματικό πάρκο αποτελούν σημείο αναφοράς στην  Κοπεγχάγη.  Το πάρκο άνοιξε το καλοκαίρι του 1843 και είναι το δεύτερο παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο το οποίο είναι ακόμη σε λειτουργία. Ακόμη και αν δεν επισκεφθείτε την πόλη κατά τους θερινούς μήνες όπου θα συναντήσετε το πάρκο ανοιχτό και θα μπορέσετε να νιώσετε και πάλι παιδί, αξίζει να κάνετε μία βόλτα στους καταπράσινους κήπους.

Ιστορικά κτίρια

Τέλος , μερικά από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κοπεγχάγης είναι τα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ και Κάστρο του Ρόζενμποργ. Τα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ είναι η χειμερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας της Δανίας και αποτελούνται από τέσσερα όμοια κτίρια. Θα σας εντυπωσιάσει το αρχιτεκτονικό στυλ ροκοκό των κτιρίων , ενώ ανάμεσά τους έχει δημιουργηθεί μία πλατεία όπου δεσπόζει το άγαλμα του Βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄, του οποίου έργο ήταν η δημιουργία των ανακτόρων. Το Κάστρο του Ρόζενμποργκ είναι ένα αναγεννησιακό κάστρο και αποτελούσε την θερινή κατοικία των Βασιλέων. Και τα δύο αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και αποτελούν ιδανική αφορμή για να περπατήσετε λίγο παραπάνω στην παραμυθένια Κοπεγχάγη.