Κρακοβία: Αξιόλογα σημεία της πόλης!


Loading...

Η Κρακοβία, γνωστή και ως η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, όπως την έχουν μετονομάσει έτσι οι τουρίστες που την επισκέπτονται, είναι μία πόλη στην Νότια Πολωνία. Αποτελεί έναν προορισμό που δέχεται ολοένα και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Πρόσφατα επισκέφθηκα με την παρέα μου την Κρακοβία. Πρόκειται για μία πόλη η οποία θα πρέπει να την επισκεφθεί ο καθένας έστω και μία φορά, κατά την άποψη μου. Οι στιγμές που περάσαμε ήταν μαγικές και γενικότερα το ταξίδι θα μας μείνει αξέχαστο. Εμένα, προσωπικά, μου έκαναν αρκετή εντύπωση τα εξαιρετικά αξιοθέατα της πόλης. Παρακάτω θα αναφέρω ορισμένα από τα πιο αξιόλογα σημεία που διαθέτει η Κρακοβία και πρέπει να επισκεφθείτε.

Κεντρική πλατεία της Κρακοβίας

Η Κεντρική πλατεία της Κρακοβίας αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα ορόσημα της πόλης. Πρόκειται για μια μεγάλη μεσαιωνική πλατεία η οποία περιβάλλεται από παλάτια και εκκλησίες. Βρίσκεται στην Πόλη της Κρακοβίας. Γύρω γύρω μπορείς να αντικρίσεις το θέαμα με τα γραφικά κτίρια και τους πεζοδρόμους. Είναι από τα πρώτα μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθείς όταν βρεθείς στην Κρακοβία.

Κάστρο του Βάβελ

Το Κάστρο του Βάβελ αποτελεί και αυτό αξιοθέατο ορόσημο που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πόλη της Κρακοβίας. Πρόκειται για μεσαιωνικό κάστρο που ξεκίνησε να χτίζεται τον 14ο αιώνα και με την πάροδο του χρόνου του προστέθηκαν αρκετά διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείς να το επισκεφθείς πληρώνοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου και να θαυμάσεις το εξαιρετικό του εσωτερικό.

Βασιλική της Παναγίας

Η Βασιλική της Παναγίας είναι μία πλίθινη γοτθική εκκλησία στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας. Το ύψος της φτάνει τα 80 μέτρα. Είναι γνωστή για το ξύλινο τέμπλο της. Πρόκειται για εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.