Κρακοβία: Μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι!


Loading...

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που, αν και δεν τους γνωρίζεις, καθιστούν την Κρακοβία ολοένα και πιο ελκυστικό προορισμό. Όσοι την επισκέφτηκαν, ένιωσαν πως ζουν το δικό τους παραμύθι. Τα κάστρα της, τα πλακόστρωτα σοκάκια κι η αρχιτεκτονική της συνδυάζονται και δημιουργούν μία ονειρική πόλη. Αποτελεί μία "έκπληξη" για ολόκληρη την Πολωνία. Περπατώντας στις πλατείες της, τα καταπράσινα πάρκα και γνωρίζοντας τα μεσαιωνικά της στοιχεία, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα θέλεις να φύγεις! Είναι η πόλη που σε ηρεμεί, γαληνεύει την ψυχή σου και σε ταξιδεύει σε μία άλλη, πολύ ενδιαφέρουσα εποχή. Έχει ταυτιστεί με την ιστορία της χώρας κι αποτελεί το πολιτιστικό της κέντρο. Μην παραλείψεις να την επισκεφτείς έστω και για μία φορά στη ζωή σου!

Η Παλιά Πόλη

Το παραμύθι ξεκινάει με την επίσκεψη στην Παλιά Πόλη. Αποτελείται από πολλά πλακόστρωτα στενά, τα οποία περιβάλλονται από γιγαντιαία τείχη. Τα μεσαιωνικά στοιχεία στις πλατείες και στα κτίρια θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! Μπορείς να αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες στην περιοχή. Κι αυτό, γιατί δεν είναι μόνο τα ιστορικά κι αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της που θα σε εντυπωσιάσουν. Αντιθέτως, θα συναντήσεις και πολλά σύγχρονα στοιχεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολυάριθμα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες, όπου μπορείς να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς για λίγο, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή ένα γεύμα. Σίγουρα αυτή η βόλτα θα είναι μοναδική!

Το κάστρο Βάβελ

Είναι δυνατόν να αναζητάς μία ονειρική εκδρομή, χωρίς να επισκεφτείς ένα κάστρο; Το Βάβελ είναι η ζωντανή απόδειξη πως ένα παραμύθι μπορεί να ζωντανέψει εύκολα μπροστά στα μάτια σου! Από μυθικής απόψεως, το κάστρο είναι το σημείο, όπου πριν χρόνια ο Κρακ σκότωσε το δράκο κι ύστερα έχτισε το παλάτι του. Θα χρειαστείς ίσως κι ολόκληρη τη μέρα για να το περπατήσεις. Πέρα από τους κήπους που θα συναντήσεις εκεί, υπάρχει μουσείο κι αρκετοί άλλοι εκθεσιακοί χώροι, τους οποίους μπορείς να επισκεφτείς για να γνωρίσεις περισσότερα για την περιοχή.