Μάντσεστερ: Αυτά τα σημεία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς!


Loading...

Το Μάντσεστερ, είναι η γενέτειρα της Βιομηχανικής Επανάστασης, του ποδοσφαίρου και της ροκ, είναι μια δυναμική πόλη με σημαντική ιστορία και κουλτούρα. Το Μάντσεστερ έχει μια κερδίσει χιλιάδες προσωνύμια που μαρτυρούν την επίδραση που άσκησε η ξεχωριστή αυτή πόλη στην εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου, ως αφετηρία κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων, τεχνολογικών ανακαλύψεων και ποπ κουλτούρας. Σίγουρα ένα ταξίδι στην πόλη αυτή έχει πολλά να σας δώσει. Ας δούμε μερικά εξ' αυτών.

Imperial War Museum North

Είναι ένα εκπληκτικό μουσείο για τον άνθρωπο και τα δεινά του εν καιρώ πολέμου και συγκρούσεων, σχεδιασμένο από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Daniel Libeskind, το IWM North αποτελεί απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη της πόλης. Τα εκθέματά του καλύπτουν όλες τις μεγάλες συγκρούσεις του 20ου αιώνα, χρησιμοποιώντας συναρπαστικά οπτικοακουστικά μέσα για να αφηγηθούν την ανθρώπινη εμπειρία σε ένα κόσμο διαλυμένο από τον πόλεμο. Το κτίριο του μουσείου είναι από μόνο του ένα αριστούργημα.

Manchester Art Gallery

Σε ένα εξαίσιο κτίριο της Βικτοριανής εποχής και τη σύγχρονη επέκτασή του, φιλοξενείται μία από τις σημαντικότερες συλλογές τέχνης στη Βρετανία. Εδώ θα θαυμάσετε μια εντυπωσιακή συλλογή προραφαηλιτικής ζωγραφικής, 37 ακουαρέλες του Τέρνερ καθώς και βρετανική τέχνη του 20ου αιώνα, από τον Φράνσις Μπέικον, τον Λούσιαν Φρόιντ και τον Ντέηβιντ Χόκνεϊ.

The John Rylands Library

To 1890, η χήρα ενός από τους πιο πετυχημένους βιομηχάνους του Μάντσεστερ ανέθεσε τη δημιουργία μιας δημόσιας βιβλιοθήκης στη μνήμη του. Το αποτέλεσμα ήταν ένα επιβλητικό αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής, ένας καθεδρικός ναός των βιβλίων που σήμερα στεγάζει μεγάλης αξίας παλιά τυπωμένα βιβλία και σπάνια χειρόγραφα.

National Football Museum

Το μεγαλύτερο και καλύτερο μουσείο ποδοσφαίρου στον κόσμο, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια εντυπωσιακή συλλογή ποδοσφαιρικών αντικειμένων και αρχείων. Μην φύγετε πριν πάρετε μέρος στην εμπειρία Football Plus, μια σειρά από διαδραστικούς σταθμούς που επιτρέπουν να τεστάρετε τις δεξιότητές σας στο πιο δημοφιλές σπορ του κόσμου, δοκιμάζοντας να σκοράρετε πέναλτι ή σχολιάζοντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

The Lowry

Γνωστό ως το «Γκουγκενχάιμ του Βορρά» χάρη στο αστραφτερό ατσάλινο κέλυφός του, αυτό το μοντέρνο πολιτιστικό κέντρο που δεσπόζει στην προκυμαία της πόλης στεγάζει δύο θέατρα, αίθουσες τέχνης, εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ. Το κέντρο φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση με περισσότερα από 400 θαυμάσια έργα ζωγραφικής και σχέδια του L.S. Lowry, διάσημου καλλιτέχνη  που απαθανάτισε σκηνές καθημερινής ζωής, ανθρώπους και τοπία της βόρειας βιομηχανικής Αγγλίας, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.