Μαρακές: Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης!


Loading...

Το Μαρακές είναι μία ιδιαίτερη πόλη του Μαρόκο. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και τουριστικά και γίνεται ολοένα και πιο φιλόξενη προς ταξιδιώτες. Έχει υιοθετήσει πολλά στοιχεία από την Ισπανική κουλτούρα - όπως είναι λογικό- αλλά και γενικότερα έναν πιο ευρωπαϊκό αέρα. Αξίζει να το επισκεφτείτε καθώς είναι ένας "κόμβος" ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική. Κάποια από τα αξιοθέατα του είναι γνωστά και είναι Must επισκέψεις που δεν πρέπει να παραλείψετε κατά το ταξίδι σας στο Μαρακές.

Djemaa el-Fna

Ένα και ίσως από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Μαρακές είναι η πλατεία  Djemaa el-Fna. Είναι η φημισμένη πλατεία και κέντρο του Μαρακές. Εκεί, λειτουργεί μία τεράστια αγορά με κάθε λογής προϊόντων αλλά και διάφορα show, μουσικές, μάγους και υπνωτιστές, ζογκλέρ ακροβάτες... Είτε θέλετε να κάνετε ψώνια( με παζάρια -εννοείται-) είτε να κάνετε βόλτα, είτε να απολαύσετε κάποιο θέαμα, η πλατεία αυτή σφύζει από ζωή και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Μαρακές.

Bahia Palace

Το παλάτι του Bahia είναι επίσης ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Είναι ένα επιβλητικό παλάτι που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα Μαροκινής αρχιτεκτονικής. Είναι ένα τεράστιο παλάτι με πολλά δωμάτια που φαντάζει λαβύρινθος. Συνοδεύεται από έναν υπέροχο κήπο μία όμορφη αυλή με συντριβανάκια και πολύ ωραία διακόσμηση με πλακάκια. Είναι ένα μέρος που σίγουρα θα θελήσετε να δείτε και να φωτογραφηθείτε.

Τζαμί Κουτούμπια

Το εν λόγω τζαμί βρίσκεται στα "σύνορα" της παλιάς πόλης με την καινούρια. Είναι σε μία πλατεία η οποία είναι όμορφη και στολισμένη με διάφορα δέντρα. Σε εκείνη την περιοχή υπάρχουν άμαξες με άλογα που μπορείτε να κάνετε βόλτα και μία μικρή ξενάγηση στα γύρω στενά της πόλης. Το τζαμί είναι ένα μεγάλο κτίσμα και αποτελεί σημείο φωτογραφιών από τους τουρίστες που επισκέπτονται το Μαρακές.   Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε και άλλα πολλά.