Μόναχο: Τρεις λόγοι για να το επισκεφτείς!


Loading...

Το Μόναχο είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του κράτους της Βαυαρίας. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι, επίσης, φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα. Πέραν αυτών όμως, το Μόναχο είναι και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ας δούμε λοιπόν 3 λόγους που τον κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό προς τους τουρίστες.

Παλάτι Nymphenburg

Η διαδρομή μέχρι να φτάσετε είναι πανέμορφη, μιας και οι τότε βασιλιάδες ήθελαν να δώσουν μια όψη Βενετίας στην περιοχή γύρω από το παλάτι και έκτισαν κανάλια. Οι κήποι είναι όμορφοι μέχρι και τον Χειμώνα, με τα συντριβάνια να παγώνουν και να αντικατοπτρίζουν το απόλυτα αρμονικό κτίσμα. Μέσα, είναι πλουσιοπάροχο, με πανέμορφες οροφές, βαριά διακόσμηση και διαθέτει εκθαμβωτική θέα από τα μεγάλα παράθυρα. Μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε.

Englischer Garten

Ένας απ’ τους μεγαλύτερους αστικούς κήπους παγκοσμίως, που βρίσκεται στο κέντρο του Μονάχου. Ο κήπος είναι ιδανικός για να διάφορες επιλογές όπως το θαλάσσιο ποδήλατο στη λίμνη Kleinhesseloher See, μια δροσερή μπύρα κάτω απ’ την  ξύλινη παγόδα Chinesischer Turm ή να ξαπλώσετε στα γρασίδια γύρω απ’ τον ελληνικού τύπου ναό Monopteros. Το πιο ιδιαίτερο αξιοθέατο απ’ όλα, βρίσκεται στον παραπόταμο Eisbach.  Εκεί, όλο το χρόνο έμπειροι surfers προσπαθούν να surf-άρουν ένα τεχνητό κύμα ενός μέτρου.  

Allianz Arena

Ως έδρα της Μπάγερν Μονάχου, το Allianz Arena αποτελεί πόλο έλξης για τους οπαδούς. Το πρωτότυπο αυτό γήπεδο, διαθέτει 75 χιλιάδες θέσεις, και ιδρύθηκε το 2005. Αποτελεί όμως ένα απ’ τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Μονάχου, λόγω του εξωτερικό του, που αποτελείται από 2.874 ρομβοειδή φουσκωτά πάνελ που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ομάδα που παίζει.