Μόσχα: Εκεί κατάλαβα τι σημαίνει ”shopping”…


Loading...

Ξυπνάς ένα πρωί και βρίσκεσαι στη Μόσχα. Και αντιλαμβάνεσαι πως είναι πολλά περισσότερα από όσα ήξερες. Μόνο που μιλάμε για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωή, αυτό αρκεί για να την κάνει να ξεχωρίσει. Βρέθηκα εκεί λοιπόν για 5 αξέχαστες ημέρες που μου έμαθαν πολλά. Φυσικά γνώρισα απίστευτα αξιοθέατα και δοκίμασα τοπικά πιάτα. Το θέμα είναι πως η Μόσχα μου έμαθε τι πάει να πει ψώνια. Φανταζόμουν πως πρόκειται για μια πανάκριβη πόλη με καταστήματα τα οποία αρκεί να κοιτάς τις βιτρίνες. Πίστευα πως η είσοδος στα καταστήματα ήταν κάτι σαν "απαγορευμένη" λόγω των τιμών.

Αυτό που αντίκρισα ήταν τελείως διαφορετικό. Εμπορικά κέντρα αλλά και καταστήματα σε μεγάλες, κεντρικές οδούς με ακριβά προϊόντα φυσικά και υπήρχαν. Όμως, υπήρχαν και εμπορικά κέντρα με τεράστια γκάμα προϊόντων και προσιτές τιμές. Δεν ήξερα πως είχαν τόσο επίλεκτο στυλ. Το έμαθα και αυτό. Σε πολλά καταστήματα έβλεπα ρούχα αντίστοιχα με αυτά που θα έβρισκα στην Ελλάδα. Και δεν αναφέρομαι στις μεγάλες μάρκες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο κοινές.

Μπορώ να πω πως ψώνισα αρκετά. Όταν βρίσκεις κάτι οικονομικό είναι δύσκολο να αντισταθείς...

GUM Department Store

Μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι το πιο εκθαμβωτικό εμπορικό κέντρο που έχω βρεθεί ποτέ μου. Μπαίνεις μέσα και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Υπάρχουν γνωστά καταστήματα τα οποία είναι πραγματικά ανέγγιχτα. Γενικότερα, θεωρείτε ένα από τα πιο ακριβά εμπορικά κέντρα που θα βρείτε στην Μόσχα.

Ωστόσο, υπάρχουν μαγαζιά τα οποία είναι άγνωστα για εμάς, καθώς οι συγκεκριμένες μάρκες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά για τους ντόπιους είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να έχουν!


METROPOLIS shopping mall

Ένα άλλο τεράστιο εμπορικό κέντρο. Πρόκειται για ένα χώρο τεραστίων διαστάσεων που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μόσχας. Είναι ένα από τα εμπορικά κέντρα που δεν επισκέπτονται τόσο οι τουρίστες διότι βρίσκεται μακριά από το κέντρο. Δεν ξέρουν τι χάνουν όμως.

Εδώ οι τιμές των ρούχων και των αξεσουάρ είναι οικονομικότερες από ότι σε άλλα εμπορικά κέντρα της πόλης και σίγουρα αξίζει η απόσταση που διάνυσα για να βρεθώ εκεί. Είναι ένα από τα εμπορικά κέντρα που έχει και επώνυμα αλλά και άγνωστα, για εμάς brand σε αρκετά οικονομικές τιμές.

Μετά από την πολύωρη βόλτα στα μαγαζιά, έφαγα στον 2ο όροφο του mall, υπέροχα τοπικά φαγητά...