Μόσχα: Must-see σημεία της πόλης!


Loading...

Η Μόσχα αποτελεί έναν προορισμό για όλες τις εποχές. Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας κάνει αρκετά κρύο το χειμώνα, ο οποίος διαρκεί από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ τα καλοκαίρια είναι αρκετά ζεστά. Μπορείτε να την επισκεφθείτε και να δείτε τα υπέροχα αξιοθέατα και μνημεία της ώστε να την γνωρίσετε καλύτερα. Εμείς θα σας προτείνουμε ορισμένα σημεία τα οποία είναι must-see.

Το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο της Μόσχας , το οποίο σημαίνει "Κάστρο" ή "Φρούριο" , αποτελούσε έδρα των Τσάρων της Ρωσίας. Σήμερα αποτελεί έδρα του Προέδρου της Ρωσίας. Το εντυπωσιακό κτίριο βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας. Αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO. Το Κρεμλίνο διαθέτει εξωτερικό τείχος καθώς επίσης και 20 πύργους. Είναι το Νο.1 αξιοθέατο, τόσο για την συχνή επίσκεψη των τουριστών αλλά είναι και παγκοσμίου φήμης μνημείο.

Η Κόκκινη Πλατεία

Η Κόκκινη Πλατεία η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, συγκαταλέγεται στα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης. Όλοι οι κύριοι οδοί ξεκινούν από εκεί και καταλήγουν σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν σε άλλες πόλεις τις Ρωσίας. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ακόμη, η πλατεία χρησιμοποιείται για τις επίσημες τελετές του κράτους από τότε που ιδρύθηκε.

Θέατρο Μπολσόι

Το Θέατρο Μπολσόι είναι ένα ιστορικό θέατρο στην Μόσχα αφιερωμένο στην όπερα και το μπαλέτο. Το Θέατρο έχει υποστεί αρκετές διορθώσεις με την σημαντικότερη, να είναι η ανακατασκευή που έγινε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην σκηνή έχουν κάνει αρκετά έργα πρεμιέρα όπως η Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι.