Μόσχα : Οδηγός πόλης!


Loading...

Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσίας. Είναι η μεγαλύτερη πόλη και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα. Η Μόσχα είναι βιομηχανική πόλη καθώς παράγει μεγάλο ποσοστό των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας.

Κρεμλίνο

To Κρεμλίνο αποτελεί ένα ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτηρίων. Συμπληρώνει το σύμπλεγμα των πασίγνωστων αξιοθέατων όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, η Κόκκινη Πλατεία και ο κήπος του Αλέξανδρου. Περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Επιβλητικό κτήριο το οποίο κουβαλάει μεγάλη ιστορία επάνω του,must see αξιοθέατο στην Μόσχα.

Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου

Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ρώσικο ορθόδοξο καθεδρικό ναό που βρίσκεται στην κόκκινη πλατεία και είναι αφιερωμένος στην Παναγία. Από το 1928 λειτουργεί ως τμήμα του κρατικού ιστορικού μουσείου και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να τον επισκεφτείτε καθώς πολλοί τον θεωρούν ως ένα από τα σύμβολα της πόλης της Μόσχας.

Κόκκινη Πλατεία

Η Κόκκινη πλατεία είναι η κεντρική πλατεία της Μόσχας και κατ' επέκταση θεωρείται η κεντρική πλατεία ολόκληρης της Ρωσίας. Ένα ακόμη κεντρικό must see σημείο στην Μόσχα,το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες που έρχονται για να το δούνε. Χρησιμοποιείτε σε πολλές περιπτώσεις σαν χώρος εκδηλώσεων και μεγάλων συναυλιών.

Μαυσωλείο του Λένιν

Το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν βρίσκεται στην κόκκινη πλατεία και φιλοξενεί το ταριχευμένο σώμα του ηγέτη της σοβιετικής επανάστασης. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με σεβασμό χωρίς φωτογραφικές μηχανές, απρεπή ενδυμασία και ανάρμοστη συμπεριφορά. Εξαιρετική εμπειρία πολύ ιδιαίτερο κτήριο.

Θέατρο Μπολσόι

Το θέατρο Μπολσόι είναι το ιστορικότερο θέατρο της Μόσχας και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μποβέ με σκοπό την φιλοξενία παραστάσεων μπαλέτου και όπερας. Μοναδικές παραστάσεις από την καλύτερη ακαδημία μπαλέτου στον κόσμο. Το θέατρο Μπολσόι βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στις μέρες μας και θα ήταν πραγματικά μεγάλη παράληψη να μην το επισκεφτείτε ή ακόμα καλύτερα να προγραμματίσετε την παρακολούθηση μιας παράστασης βιώνοντας σίγουρα μια μοναδική εμπειρία.