Μπάνσκο : Αμέτρητες δραστηριότητες για διασκέδαση!


Loading...

Το Μπάνσκο είναι μια πολύ μικρή πόλη στους πρόποδες του όρους Pirin στην νοτιοδυτική Βουλγαρία. Τα τελευταία χρόνια το Μπάνσκο έχει γίνει αρκετά γνωστό ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα εξαιτίας των συμπαθητικών χειμερινών τουριστικών μονάδων, της πολλής καλής πίστας για σκι και των ελκυστικών τιμών έναντι αντιστοίχων προορισμών στην Ελλάδα.

Φαγητό στο Μπάνσκο

Το Μπάνσκο προσφέρει αρκετά ρεστοράν και παραδοσιακές ταβέρνες που ονομάζονται mehanas. Οι τιμές είναι πολύ καλές και η ατμόσφαιρα σε όλες τις ταβέρνες είναι θερμή και γοητευτική. Δοκιμάστε το kapama (κρέας, ρύζι και γιαχνί λάχανο), το chomlek (πατάτες με βρασμένο κρέας) και τα τοπικά καπνισμένα πιάτα, λουκάνικα, φασόλια όλα ιδανικά μετά από μια κοπιαστική μέρα στης πλαγιές. Υπάρχουν φυσικά και καταστήματα τα οποία παρέχουν τις κλασσικές νοστιμιές όπως πίτσα , μπέργκερ και ζυμαρικά. Τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται στην οδό Pirin και διάσπαρτα στα σοκάκια της πόλης,

Σκι στο Μπάνσκο - Χιονοδρομικό Κέντρο

Σήμερα το Μπανσκο είναι μια από της πρώτες επιλογές των φαν του διάσημου χειμερινού σπορ. Το χειμερινό θέρετρο βρίσκεται ακριβώς επάνω από την κωμόπολη, 12 χμ. στο βουνό Πιρι. Η πίστα είναι καλοφτιαγμένη και ασφαλής ενώ απλώνετε σε πάνω από 70 χιλιόμετρα μήκος. Ένας μοντέρνος ανελκυστήρας (η Γόνδολα του Μπάσκο), μεγάλης χωρητικότητας, μεταφέρει τους επισκέπτες από την πόλη στο χιονοδρομικό κέντρο. Όπως στα περισσότερα χιονοδρομικά ανά τον κόσμο έτσι και εδώ μπορείτε να ενοικιάσετε τον εξοπλισμό σας και αν είστε αρχάριοι να παρακολουθήσετε μαθήματα από έμπειρους δασκάλους του αθλήματος.

Παγοδρόμιο του Μπάνσκο

Το παγοδρόμιο αυτό βρίσκετε στην οδό Pirin περίπου 200 μέτρα μακριά από την Γόνδολα του Μπάνσκο. Είναι το ιδανικό μέρος για διασκέδαση με παιδιά ή για αυτούς που δεν νιώθουν ακόμα έτοιμοι να δοκιμάσουν σκι αλλά θέλουν έχουν μια επαφή με τα χειμερινά αθλήματα. Δεν είναι κάποιο τεράστιο παγοδρόμιο για τους επαγγελματίες του είδους αλλά ένα μικρό περιποιημένο και φθηνό παγοδρόμιο στο οποίο θα περάσετε κάποιες ώρες διασκέδασης ειδικά αν έχετε μαζί σας και παιδιά.

Ιαματικά λουτρά & Spa

Το Μπανσκο είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφτείτε κάποια από τα ιαματικά λουτρά της ευρύτερης περιοχής και να αφιερώσετε μια μέρα στα πονεμένα πόδια και τους κουρασμένους μυς σας. Πολλά μικρά χωριουδάκια της περιοχής διαθέτουν φυσικά σπα με θεραπευτικές ιδιότητες, όπου η θερμοκρασία του νερού φτάνει του πολλή ευχάριστους για το σώμα 40 βαθμούς. Οι πιο διάσημες περιοχές είναι τα Banya, Sandanski και Ognianovo. Είναι μία δραστηριότητα η οποία προτείνεται ανεπιφύλακτα. Οι τιμές είναι χαμηλές και η ποιότητα εξαιρετική.