Μπρατισλάβα: Η ιστορία της πόλης!


Loading...

Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη πολύ κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ουγγαρία.  Αν και το έτος ίδρυσης της πόλης αγνοείται, υπάρχουν πολλά μνημεία και αξιοθέατα που μαρτυρούν την ιστορία της πόλης.  

Η παλιά πόλη

Αρχικά κατοικήθηκε ο λόφος της Μπρατισλάβα όπου τον 9ο αιώνα κατασκευάστηκε το ομώνυμο κάστρο, το οποίο ήταν γνωστό ως Πρέσμπουργκ. Το επιβλητικό τετράγωνο κτίριο με τους 4 γωνιακούς πύργους είναι ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. Αρχίζοντας από εδώ την βόλτα σας, μπορείτε να συνεχίσετε στην παλιά πόλη. Είναι πολύ γραφική με τα στενά σοκάκια της, και εύκολη στο να της περπατήσεις. Στην κύρια είσοδος της παλιάς πόλης βρίσκεται η Πύλη του Μιχαήλ., που αποτελεί σημείο κατατεθέν της Μπρατισλάβα.

Η μοντέρνα πλευρά της πόλης

Συνδυάζοντας την ιστορία με το σήμερα, το παλιό με το καινούργιο, η Μπρατισλάβα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Ένα από τα πιο σύγχρονα αξιοθέατά της είναι η Νέα Γέφυρα που περνάει πάνω από τον Δούναβη και ενώνει τα δύο τμήματα της πόλης.  Έχει μήκος 500 μέτρα και διαθέτει παρατηρητήριο από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την θέα.