Νίκαια: Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις!


Loading...

Μια από τις ομορφότερες και ίσως πλέον η συχνότερη επιλογή των τουριστών μετά το Παρίσι είναι η Νίκαια. Βρίσκεται στη νότια Γαλλία, είναι παραθαλάσσια και έχει τα ομορφότερα νερά που μπορεί να δει κανείς στη χώρα, με μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά. Η Νίκαια της Γαλλίας απλώνεται κατά μήκος της κυανής ακτής, στη γαλλική Ριβιέρα. Όσο κοσμοπολίτικος και θεατρικός μπορεί να φαίνεται ο συγκεκριμένος προορισμός, άλλο τόσο απλός και καθημερινός είναι για τους επισκέπτες του. Μέσα στην πόλη μπορεί να συναντήσετε κανείς από επαύλεις και πολυτελή εστιατόρια έως μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ και πλανόδιους πωλητές στην ακτή.

Νίκαια

Ένας περίπατος στον παραλιακό δρόμο της Νίκαιας, κατά τις απογευματινές ώρες, είναι ικανός να προσφέρει εικόνες στο μυαλό των επισκεπτών, που θα μείνουν αξέχαστες. Το ηλιοβασίλεμα της Μεσογείου, είναι πραγματικά ένα θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς. Κάνοντας μία βόλτα προς την παλιά πόλη, αυτό που θα εντυπωσιάσει με σιγουριά τους επισκέπτες, είναι το χρώμα της ώχρας σε πολλά σπίτια. Αποτελεί κλασικό στοιχείο της περιοχής και αναπόσπαστο κομμάτι δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εικόνα.

Πλατεία Masséna

Η πλατεία Masséna αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης. Εντός της πλατείας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και πολλές καλλιτεχνικές  δημιουργίες από γνωστούς Γάλλους αρτίστες. Ο ναός Cathedrale Orthodoxe Russe St. Nikolas, αποτελεί την μεγαλύτερη ρωσική εκκλησία εκτός της Ρωσίας, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.