Νίκαια : Τα σημεία ενδιαφέροντος!


Loading...

Η Νίκαια βρίσκεται στη νότια Γαλλία και αποτελεί πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρα. Στην περιοχή της Νίκαιας έχει βρεθεί ο οικισμός Terra Amata η σύσταση του οποίου υπολογίζεται πριν από 400.000 χρόνια.Θεωρείται από τους παλαιότερους ανθρώπινους οικισμούς και από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τη φωτιά.

Πλατεία Μασένα

Η πλατεία Μασένα είναι η κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης η συγκεκριμένη πλατεία υπήρξε σημείο πολιτικών συγκεντρώσεων και τόπος διεξαγωγής πολιτιστικών φεστιβάλ γιορτών και συγκεντρώσεων.Επιπλέον αποτελεί το μέρος όπου κορυφώνεται η στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου που αποτελεί εθνική γιορτή για τη Γαλλία. Μπορείτε να περάσετε όμορφο χρόνο με την παρέα σας καθώς και να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια και τα καφέ τα οποία περιβάλλουν την πλατεία.    

Ξενοδοχείο Negresco

Το ξενοδοχείο Negresco βρίσκεται στην παραλία της Νίκαιας ακριβώς μπροστά στον παραλιακό πεζόδρομο (Promenade des Anglais). Το ξενοδοχείο αρχικά κατασκευάστηκε ώστε να φιλοξενεί τους πλούσιους πελάτες του δημοτικού καζίνο της Νίκαιας.Δυστυχώς όμως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ανέκοψε την πετυχημένη λειτουργία του ξενοδοχείου διότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο. Το 2003 ο Ξενοδοχείο χαρακτηρίστηκε από τη Γαλλική κυβέρνηση ως ιστορικό εθνικό κτίριο και σήμερα αποτελεί μέλος της ένωσης των κυριοτέρων ξενοδοχείων στον κόσμο. Όπως και να 'χει όμως, μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο ακόμα και για έναν καφέ κρίνεται επιβεβλημένη  

Βοτανικός Κήπος της Νίκαιας

Ο βοτανικός κήπος της Νίκαιας καταλαμβάνει μία έκταση 3,5 εκταρίων και είναι καθημερινά ανοικτός στους επισκέπτες χωρίς καμία χρέωση. Περιέχει περισσότερα από 3.500 είδη φυτών και το βοτανολόγιο του κήπου ξεπερνά τα 6000 διαφορετικά είδη και καλύπτει όλες τις ηπείρους και τα διαφορετικά κλίματα. Ο κήπος άνοιξε τις πύλες του το 1991 και από τότε δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Εάν είστε φυσιολάτρης ή θα επιθυμούσατε να κάνετε έναν περίπατο σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον τότε ο βοτανικός κήπος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.  

Πλατεία Γκαριμπάλντι

Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο της Νίκαιας και η αρχιτεκτονική της αντιπροσωπεύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ιστορία και τις επιρροές της πόλης.Έχει πάρει το όνομά της από τον Ιταλό στρατιωτικό και πολιτικό ηγέτη Giuseppe Garibaldi . Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γκαριμπάλντι ο οποίος ήταν υπέρμαχος της ένωσης της Νίκαιας με την Ιταλία, η αρχιτεκτονική είναι παρόμοια με αυτή πολλών αντίστοιχων τόπων στο Τορίνο και γενικότερα κάνει οφθαλμοφανή την ιταλική επιρροή στην ευρύτερη περιοχή. Από το 2008 η Νίκαια διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο τραμ, ένας από τους κεντρικότερο σταθμούς του οποίου βρίσκεται στην πλατεία Γκαριμπάλντι. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέσο για να μεταβείτε εδώ εύκολα και γρήγορα.