Ντουμπάι: Τα τοπ αξιοθέατα!


Loading...

Το Ντουμπάι, είναι χτισμένο πάνω σε νησί, και είναι μαγευτικό και κοσμοπολίτικο. Η πόλη συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό και την παγκοσμίου επιπέδου εμπορική αγορά με την παράδοση. Πρόκειται για έναν προορισμό που σφύζει από ζωή και αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά Εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αποτελεί διοικητικό κέντρο του Εμιράτου και ο πληθυσμός του αγγίζει τους 3.506.009 κατοίκους. Για κάποιους αποτελεί και ένα άπιαστο όνειρο. Κι όμως, δεν είναι.

Dubai Mall

Ο παράδεισος των shoppers, το Dubai Mall, είναι ένα από τα κύρια καταστήματα-αξιοθέατα της πόλης που προσελκύουν πλήθος κόσμου καθημερινά. Βρίσκεται στη σκιά του πύργου Burj Khalifa και φιλοξενεί στις εκτάσεις του 1.200 καταστήματα και 150 εστιατόρια. Εκτός αυτού, μέσα στο Dubai Mall λειτουργεί ένα θεματικό πάρκο, ένα παγοδρόμιο, ένας υποβρύχιος Ζωολογικός Κήπος και Ενυδρείο, ένας καταρράκτης και ένα Πάρκο Εικονικής Πραγματικότητας.

Burj Khalifa

Το Μπουρτζ Χαλίφα, γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι ουρανοξύστης μέσα στην πόλη Ντουμπάι στα Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2009. Ανεβαίνοντας στον ουρανοξύστη Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο που έχει χτιστεί ποτέ, θα νιώσετε πως είστε στην κορυφή του κόσμου. Τα 828 μέτρα ύψος και οι 160 όροφοι αυτού του αρχιτεκτονικού θαύματος κόβουν την ανάσα και των πιο τολμηρών. Διαλέξτε αν θα ρίξετε κλεφτές ματιές στο κενό από τα παρατηρητήρια στους ορόφους 124-125 και 148, ή από το εστιατόριο στο 122ο επίπεδο.

Συνοικία Al Fahidi

H γειτονιά Al Fahidi δημιουργήθηκε το 1859 και είναι μια από τις πιο παλιές σε όλο το Ντουμπάι. Περπατώντας εδώ θα δείτε παραδοσιακά σπίτια με αυλές και τους χαρακτηριστικούς ανεμόπυργους, που χρησιμοποιούνταν για να δροσίζουν το εσωτερικό των σπιτιών. Επισκεφθείτε το Κέντρο Πολιτισμού Sheikh Mohammed (SMCCU), ένα κέντρο που ιδρύθηκε για να φέρει τον κόσμο σε επαφή με το αραβικό στοιχείο και τον πολιτισμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στα πέριξ λειτουργεί και το Φρούριο Al Fahidi, το παλαιότερο κτίσμα σε όλη την πόλη, που χρονολογείται από το 1787. Το Φρούριο στεγάζει το Μουσείο του Ντουμπάι, στο οποίο θα δείτε παραδοσιακά αραβικά εκθέματα και αντίκες που έδειχναν πώς ήταν τα πράγματα μπριν μπει στη ζωή των Αράβων το πετρέλαιο.