Ο αέρας της Νάπολης θα σε κάνει να ερωτευτείς.


Loading...

Μια Ιταλική παροιμία λέει "Δες τη Νάπολη και μετά μπορείς να πεθάνεις" και έχει απόλυτο δίκιο. Η Νάπολη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο. Ταυτόχρονα, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας και σημαντικό λιμάνι της Καμπανίας της οποίας και αποτελεί πρωτεύουσα. Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στην πόλη, θα καταλάβετε πόσο ιδιαίτερη είναι. Μπορεί να μην σας φανεί κάτι τρομερό σε σχέση με την Ρώμη, για παράδειγμα, αλλά έχει τη δική της ομορφιά. Έχει τους δικούς της κρυμμένους θησαυρούς. Αν και είναι ανοιχτό μουσείο, είναι ταυτόχρονα ζωντανή, πολύχρωμη και γοητευτική, με εξωστρεφείς ανθρώπους, πολλές υπαίθριες αγορές και μια κουζίνα που επιβάλλεται να δοκιμάσετε. Σίγουρα θα βρείτε πράγματα να κάνετε. Υπάρχει κάτι, που με άφησε με το στόμα ανοιχτό, οι κατακόμβες. Δεν γίνεται να επισκεφτείτε την Νάπολη και να μην πάτε να δείτε τις κατακόμβες. Μια εικόνα μοναδική που σίγουρα θα σας αφήσει άναυδους και εσάς. Το σίγουρο είναι, πως, όσες μέρες μείνετε εκεί δεν θα σας είναι αρκετές.  Δοκιμάστε ιταλικά πιάτα, με πρώτες επιλογές pasta, pizza και φυσικά πιείτε ένα καφέ αλά Ιταλικά. Η Νάπολη είναι μια από τις πόλεις που ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και με το που φτάσετε εκεί, θα καταλάβετε και εσείς τον λόγο. Ας δούμε, λοιπόν, τι δεν πρέπει να παραλείψετε όταν βρεθείτε στη Νάπολη, πέρα από τα κλασικά που θα σας τα προτείνουν όλοι.  

Teatro di San Carlo

Για τους λάτρεις της όπερας, αυτό το μέρος, είναι όνειρο ζωής. Γνωστό για την τέλεια ακουστική του, είναι το καλύτερο μέρος στη Νότια Ιταλία για να ακούσετε όπερα. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 1737 και ανακαινίστηκε το 1816, ύστερα από μια πυρκαγιά. Ακόμα και αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό το είδος "διασκέδασης", όπως δεν ενδιέφερε και εμένα, την όπερα, δεν πρέπει να την παραλείψετε.  

Piazza del Plebiscito

Είναι το κέντρο της μοντέρνας Νάπολης, όπου δεσπόζουν η εκκλησία San Francesco di Paola και το Palazzo Reale με τα βασιλικά διαμερίσματα και το roof garden με την υπέροχη θέα στο λιμάνι. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για μια βόλτα, καφέ ή φαγητό. Μια από τις ημέρες μου στην Νάπολη, την αφιέρωσα καθαρά, εκεί και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Κατακόμβες

Πρόκειται για τις παλιότερες και πιο φημισμένες ιταλικές κατακόμβες, οι οποίες χρονολογούνται από το 2ο μ.Χ. αιώνα. Στους τοίχους τους θα θαυμάσετε υπέροχες παλαιοχριστιανικές τοιχογραφίες. Ένας χώρο που λειτουργούσε σαν αποθηκευτικός χώρος του νερού της πόλης αλλά και ως καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Υπάρχουν ακόμη και παρατημένα αυτοκίνητα. Βέβαια, δεν συνιστώνται αν είστε κλειστοφοβικοί! Αυτό το μέρος με έκανε να νιώσω μια ανατριχίλα. Ένα συναίσθημα ιδιαίτερο. Είναι μια μοναδική εμπειρία...