Loading...

Τι να πει κανείς για αυτήν την πόλη. Είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα. Η πόλη για τους λάτρεις του ποδηλάτου και του ηλιοβασιλέματος. Η πόλη που ενδείκνυνται για ζευγάρια, οικογένειες αλλά και παρέες. Εάν επισκεφτείς την πρωτεύουσα του Άμστερνταμ με παρέα, μην ξεχάσεις να βρεθείς σε κάποιο από τα περίφημα καμπαρέ της για να διασκεδάσετε(χαχα!). Εάν πάλι πρόκειται για οικογενειακές διακοπές, το Άμστερνταμ διαθέτει αρκετά μουσεία όπως το σπίτι της Άννας Φρανκ για να επισκεφθεί κανείς. Είστε ζευγάρι; Μην τον σκέφτεστε και πολύ αφού το Άμστερνταμ είναι ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός. Εμείς μόλις επιστρέψαμε. Μείναμε σε αυτό 5 ημέρες και σας παρουσιάζουμε τα 5 μέρη - μαγαζιά - δραστηριότητες που κάναμε ή αλλιώς επισκεφθήκαμε και μας εντυπωσίασαν περισσότερο!

Το ποδήλατο, είναι το μέσο μετακίνησης για το 55% των κατοίκων του Άμστερνταμ. Έτσι λοιπόν και εμείς ούτε όχημα νοικιάσαμε αλλά ούτε με τα πόδια γυρίσαμε την πόλη. Εξερευνήσαμε κάθε στενάκι του Άμστερνταμ με ένα ποδήλατο. Στα ποδήλατα δεσπόζουν οι πατέντες και οι ιδιοκατασκευές. Όπως πληροφορηθήκαμε από τους ντόπιους, (γιατί ρωτώντας πας στη πόλη!) όχι μόνο τουρίστες σαν εμάς αλλά και ντόπιοι, αντί να χρησιμοποιήσουν το όχημα τους για να μεταφερθούν στις δουλειές τους, νοικιάζουν ένα ποδήλατο για μια ομορφότερη διαδρομή!

Και φυσικά και από αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσε να λείπει το μουσείο Heineken της πρωτεύουσας. Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι ο ιδιαίτερος φωτισμός μερικών διαδρόμων μέσα στο μουσείο. Φυσικά και είχαμε προνοήσει και είχαμε κλείσει εισιτήρια εκ των προτέρων καθώς ξέραμε, όπως και έγινε, πως η ουρές είναι ατελείωτες στην είσοδο. Το μουσείο διαθέτει 2 μπαρ για να απολαύσει κανείς τι άλλο εκτός από μια παγωμένη μπύρα Heineken. Ήπιαμε την μπυρίτσα μας, πήραμε μαζί μας σουβενίρ ενώ ταυτόχρονα κάναμε βόλτα με το καραβάκι για περίπου μισή ώρα σε λογικές τιμές. Τι βόλτα με το καραβάκι είναι αυτή; Για ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο να δείτε και εσείς: www.heineken.com .

Η καρδιά του Άμστερνταμ χτυπά στην πλατεία Νταμ. Η πλατεία Νταμ κατά τους παλαιότερους αιώνες είχε αποτελέσει το κέντρο όλης της ζωής της πόλης τόσο στον οικονομικό – πολιτικό τομέα όσο και στον εμπορικό. Αποτελεί η κεντρικότερη πλατεία του Άμστερνταμ για αυτό και την γυρίσαμε αρκετές φορές με τα ποδήλατα. Φυσικά μια πλατεία συνεπάγεται πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καφετέριες και τα restaurant. Εμείς πάντως απολαύσαμε τον καφέ μας στην πλατεία αυτή κοιτώντας τις γεφυρούλες και τις βάρκες και καταλάβαμε για τα καλά τι πάει να πει '' διακοπές ''.

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το σπίτι της Άννας Φρανκ. Είναι ένα κτήριο άθικτο στον χρόνο και πάντα γεμάτο με τους τουρίστες. Η φιγούρα της Anne Frank έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο όταν το ημερολόγιό της μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες, έτσι και στην Ελληνική. Αυτό που καταλάβαμε είναι πως το σπίτι αυτό είναι από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα σε όλη την πρωτεύουσα του Άμστερνταμ. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε και να αφιερώσετε ένα πρωινό, όπως κάναμε και εμείς και δεν το μετανιώσαμε.

Διακοπές σημαίνει χαλάρωση και ηρεμία. Για αυτό και για το τέλος αφήσαμε το μέρος που μας άφησε περισσότερο ευχαριστημένους και μας έκανε να νοιώσουμε ελεύθεροι...το Vondelpark. Αποτελεί την πιο αγαπημένη απόδραση των ντόπιων, αλλά και τον αγαπημένο περίπατο των τουριστών όπως εμάς φτάνοντας τους 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Πρόκειται για ένα δημόσιο αστικό πάρκο 47 στρεμμάτων στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Στο πάρκο αυτό υπάρχει υπαίθριο θέατρο , παιδική χαρά και αρκετές εγκαταστάσεις horeca. Επισκεφθείτε τες και εσείς!