Οι διάσημες πλατείες της Ρώμης!


Loading...

Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας και η μεγαλύτερη πόλη επίσης. Διάσημος προορισμός για πολλούς επισκέπτες με πολλές πλατείες να κοσμούν την μεγάλη αυτή πόλη. Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη , την τέχνη και τον πολιτισμό.

Piazza Venezia

Πρόκειτε για την πιο κεντρική πλατεία στην Ρώμη. Είναι από τα πρώτα σημεία που θα συναντήσετε στον περίπατό σας. Κοσμείται από ένα επιβλητικό μαρμάρινο μνημείο,το οποίο παρομοιάζεται από πολλούς με γαμήλια τούρτα εξαιτείας της μορφολογίας του. Το καλύτερο μέρος για την φωτογραφίσετε είναι από το προαύλιο,εκεί που σχηματίζουν αντικριστά τα μουσεία του Καπιτώλιου.

Piazza di Spagna

Διαφορετική πλατεία από τις άλλες,καθώς την διακρίνει ο εμπορικός χαρακτήρας,χωρίς να στερείτε φυσικά την γραφικότητα. Η ατμόσφαιρα είναι κοσμοπολίτικη χάρη στην ύπαρξη των διάσημων οίκων μόδας.Η κατάληλη πλατεία για τους λάτρεις του shopping.

Piazza del Popolo

Πρόκειται για μια οβάλ πλατεία η οποία σηματοδοτεί την παλαιότερη είσοδο στην πόλη. Η πλατεία σφύζει απο ζωή καθώς είναι πεζοδρομημένη και διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα δομημένα και διακοσμημένα καφέ της Ρώμης. Σφαιρική άποψη της πλατείας προσφέρουν τα ανηφορικά σκαλιά που οδηγούν στη Villa Borghese, που βρίσκεται παραπλεύρως.

Piazza de la Rotonda

Πρόκειται για την πλατεία δίπλα στο γνωστό σε όλους Πάνθεον,το κλασικό αριστούργημα του 2ου αι. μ.Χ., με τη θολωτή οροφή, ο οποίος ήταν ο πρώτος ειδωλολατρικός ναός που μετατράπηκε σε εκκλησία. Λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία μπορείτε να επισκεφθείτε το διάσημο καφέ Tazza d'Oro (χρυσή κούπα) και να απολαύσετε μοναδικό ιταλικό καφέ.

Piazza Navona

Εδώ κάνουμε λόγο για μια πλατεία η οποία είναι αναμφισβήτητα,από τις πλέον πιο ρομαντικές του κόσμου. Μπορείτε να βγάλετε άπειρες φωτογραφίες καθώς η πλατεία είναι φτιαγμένη για αυτό. Όποια μέρα και αν επισκεφθείτε την πλατεία,θα πετύχετε κάποιο είδος εκδήλωσης από μικρούς ταχυδακτυλουργούς,πορτρετίστες ακόμη και bazaar.