Οι καλύτερες παραλίες της Ρόδου!


Loading...

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Ταυτόχρονα, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά που έχει την ευκαιρία να συναντήσει κάποιος στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Ρόδος φημίζεται για την ιστορία της, καθώς η στρατηγική της θέση την έκανε ιδιαιτέρως δελεαστική για πολλούς. Επιπλέον, η Ρόδος είναι ένα νησί που ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά.

Κομμάτι αυτής της ομορφιάς αποτελούν και οι μοναδικές παραλίες που θα συναντήσετε εκεί. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτές οι μαγευτικές παραλίες είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο το νησί δέχεται τόσους επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Ρόδος έχει παραλίες για όλα τα γούστα, ενώ το ιδανικό κλίμα του νησιού κάνει το καλοκαίρι να φαίνεται ατελείωτο.

Λίνδος

Η Λίνδος είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ρόδου και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, κάτω από τον ομώνυμο οικισμό. Λόγω του κολπίσκου στον οποίο βρίσκεται, είναι ιδανική για τις ημέρες με πιο δυνατούς ανέμους, καθώς δεν επηρεάζεται τόσο έντονα από τα καιρικά φαινόμενα. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ υπάρχουν ταβέρνες για να απολαύσετε το φαγητό σας. Αν την επιλέξετε, να θυμάστε ότι θα πρέπει να πάτε από νωρίς, καθώς καθημερινά γεμίζει από κόσμο.


Τσαμπίκα

Κάτω από το βράχο όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής, θα βρείτε μια ακόμη από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει και να είναι τόσο αγαπητή, δεν είναι άλλο από τη φυσική της ομορφιά, καθώς έχει απαλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά για απολαυστικές βουτιές. Η Τσαμπίκα είναι μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όμως το μοναδικό φαγητό που μπορείτε να προμηθευτείτε εκεί προέρχεται από καντίνες.


Έλλη

Τελευταία στη σύντομη αυτή η λίστα είναι η Έλλη. Βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και η βολική της θέση είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους δέχεται τόσους επισκέπτες κάθε χρόνο. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες παραλίες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είναι οργανωμένη και υπάρχουν beach bars τα οποία μπορείτε να προτιμήσετε. Η κεντρική της θέση δίνει πολλές επιλογές και για φαγητό, καθώς σε αυτήν την παραλία υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια που μπορείτε να προτιμήσετε για το γεύμα σας.