Οι πιο ερημικές παραλίες στη Κάρπαθο.


Loading...

Ένας κρυμμένος θησαυρός, στη άκρη του Αιγαίου, ανάμεσα από τη Κρήτη και Ρόδο στέκεται η ατίθαση Κάρπαθος. Αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό ηρεμίας και χαλάρωσης. Με κρυστάλλινα νερά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη, το εναλλακτικό νησί  έχει εκτός από κοσμοπολίτικες, και απομονωμένες παραλίες που θα σε εντυπωσιάσουν. Δίπλα στο κύμα, κάτω από τα καυτό ήλιο, σε μία από τις παρθένες παραλίες της Καρπάθου θα γαληνέψει η ψυχή σου.

1. Διακόφτης

Η παραλία Διακόφτης βρίσκεται στην περιοχή Αφιάρτης στον δρόμο προς το αεροδρόμιο της Καρπάθου, και η ομορφιά της είναι ανεπανάληπτη. Δίνει μια εικόνα και αίσθηση Καραβαικής με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά γεμάτα αλμύρα. Χρυσαφένια άμμος και θέα τον Κάστελλο, το νοτιότερο ακρωτήρι της Καρπάθου. Η διαδρομή είναι λίγο δύσκολη γεγονός που βοηθάει στο να μη μαζεύει υπερβολικό κόσμο, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Μη ξεχάσεις να εφοδιαστείς με όλα τα απαραίτητα εκ των προτέρων, καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη και στη γύρω περιοχή δεν υπάρχουν καταστήματα.


2. Ψωράρη

Λίγο πιο πάνω από το Διακόφτη και σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο θα βρεις τη παραλία Ψωράρη, άλλον έναν ερημικό παράδεισο. Εδώ θα αφήσεις τη πετσέτα σου στα βράχια και θα απολαύσεις μονάχα τον ήχο της θάλασσας.


3. Αγριλαοπόταμος

Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκεται και ο παράδεισος των σέρφερ. Χαλαρή ατμόσφαιρα και δυνατοί άνεμοι δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό. Η παραλία είναι μικρή, αμμώδες και τα νερά ρηχά. Ξαπλώστρες δεν υπάρχουν αλλά στο βάθος θα βρεις μια καντίνα για τα απαραίτητα.


4. Άγιος Νικόλαος

Κοντά στο χωριό Σπόα βρίσκεται μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες των ντόπιων, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ευρύ κοινό. Μετά από μια μοναδική διαδρομή θα αντικρίσεις ένα εξωτικό τοπίο, τη παραλία του Αγίου Νικολάου. Χρυσαφένια άμμος με πολύ ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά που περιτριγυρίζονται από άγριους βράχους. Επιπλέον, μέσα στη θάλασσα ξεπροβάλλουν λευκά βράχια που συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο.


5. Χάι

Πιο πάνω από τον Άγιο Νικόλαο, κοντά στο χωριό Σπόα σε ‘’χαιρετάει’’ άλλη μία ειδυλλιακή παραλία, η Χάι. Αποτελεί ένα κρυφό θησαυρό αφού μπορείς να φτάσεις σε αυτή μόνο μέσω θαλάσσης. Πρόκειται για μια πολύ μικρή αμμώδη παραλία με τιρκουάζ βαθιά νερά και άγρια βράχια που δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο.


6. Παλάτια Σαρίας

Στο νησάκι της Σαρίας, που είναι αποκομμένο από τη Κάρπαθο στο βόρειο τμήμα της, θα κάνεις βουτιές σε παρθένα κρυστάλλινα νερά. Ακόμα και η φώκια μονάχους-μονάχους εδώ συχνάζει άλλωστε. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με καΐκι που μπορείς να πάρεις από το Διαφάνι και μετά από μια καθηλωτική διαδρομή θα φτάσεις στον οικισμό Παλάτια με τη μοναδική παραλία.