Όλες οι εποχές οδηγούν στη Ρώμη!


Loading...

H "Αρχαία πόλη" όπως πολλοί ονομάζουν τη Ρώμη, αποτελεί έναν από τους πιο διαχρονικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Η Ιταλική πρωτεύουσα, αποτέλεσε το κέντρο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορία κατά το πέρασμα των αιώνων κάτι που φαίνεται σε όποια γωνιά της πόλης και αν κοιτάξουν οι επισκέπτες της. Η πόλη περιβάλλεται από 7 λόφους. 5 από αυτούς  φιλοξενούν μνημεία και πάρκα, ενώ οι άλλοι 2 φιλοξενούν το Δημαρχείο της πόλης και έναν αρχαιολογικό χώρο. Ανεξαρτήτως εποχής, η πόλη αποτελεί έναν προορισμό που δεν θα απογοητεύσει σε καμία περίπτωση τους επισκέπτες της.

Γιατί όμως Ρώμη;

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ρώμης, είναι πως διαθέτει πολλά στοιχεία που την κατατάσσουν σχετικά εύκολα σαν ιδανικό προορισμό. Πλούσια ιστορικά μνημεία σε κάθε γωνιά της πόλης, περιμένουν τους τουρίστες για να τους διδάξουν ένα μικρό μάθημα ιστορίας κάθε φορά. Ενώ όσοι έχουν λίγη παραπάνω φαντασία μπορούν να κάνουν και ένα ταξίδι στην Ρωμαϊκή εποχή μέσα από τις εικόνες που θα αντικρίσουν.

Τα αξιοθέατα της πόλης

Το Κολοσσιαίο, ο Παλατινός λόφος, η Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που θα τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, επιβεβαιώνοντας και επίσημα πλέον την ιστορική σημασία της πόλης. Αμέτρητα πλακόστρωτα στενά που οδηγούν σε όμορφες πλατείες και συντριβάνια αλλά και αναγεννησιακά ή μεσαιωνικά παλάτια, προκαλούν δέος μόνο ακόμη και στην όψη.

Η ζωή και η Ιταλική κουζίνα

Φυσικά, ένας τόσο διαδεδομένος προορισμός, διαθέτει πολλές επιλογές σε εστιατόρια αλλά και καταστήματα για μια νυχτερινή έξοδο ή ένα όμορφο γεύμα. Η αυθεντική Ιταλική κουζίνα είναι εξαιρετικά νόστιμη και η ατμόσφαιρα μέσα σε ένα Ιταλικό εστιατόριο είναι όπως ακριβώς μπορεί να την φανταστεί κανείς. Γεμάτη ζωντάνια και πλούσια συναισθήματα! Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε πως σαν προορισμός η Ρώμη μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά πλούσιες εμπειρίες, ενώ βρίσκεται μόλις λίγη ώρα μακριά από τη χώρα μας.