Παρίσι: Η διαμονή μου στη «Πόλη Του Φωτός»!


Loading...

Το Παρίσι συχνά αποκαλείται η “Πόλη του Φωτός”, αφού τα φώτα είναι χαρακτηριστικό στοιχείο σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης και προσελκύει εκατομμύρια κόσμου κάθε χρόνο. Ήμασταν και εμείς, φέτος, ένα κομμάτι του κόσμου που το επισκέφθηκε. Τα αξιοθέατα, καθώς και τα γραφικά κτίρια της πόλης, φωτίζονται κατάλληλα ώστε να δοθεί η απαραίτητη έμφαση και να ξεχωρίσουν στο πλήθος. Μόλις σκοτεινιάσει, τη σκυτάλη της γοητείας παίρνουν τα φώτα στους δρόμους και δίνουν ξανά ζωή στους ρυθμούς της πόλης. Πολλά από τα ξενοδοχεία της πόλης συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στη μαγική αυτή εικόνα. Κατά την αναζήτησή μας για ξενοδοχείο, είδαμε πολλά αξιόλογα και όμορφα ξενοδοχεία, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες και το καθένα με το δικά του πλεονεκτήματα. Μετά από αρκετή σκέψη και συγκρίσεις, συγκεντρώσαμε τα πέντε που μας άρεσαν περισσότερο, που είναι το Chouette Hotel, το Grand Hotel Dore, το Hotel Mercure Paris La Villette, το ibis Paris Italie Tolbiac 13ème και το Novotel Paris Est. Η απόφαση ήταν αρκετά δύσκολη... καθώς όλα τους ήταν μοναδικά!  

Chouette Hotel

Πρόκειται για ένα κτίριο του 20ου αιώνα, το οποίο είναι ανακαινισμένο και φέρει μοντέρνα διακόσμηση σε όλους τους χώρους του, με την παρουσία του ξύλου να γίνεται αισθητή. Το Chouette Hotel βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, και μας δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθούμε οπουδήποτε, αφού η στάση του μετρό απέχει περίπου 400 μέτρα από το ξενοδοχείο.  Χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια για να φτάσουμε στο πάρκο Georges-Brassens.

Grand Hotel Dore

Στην “Πόλη του Φωτός” υπάρχουν αμέτρητα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος για να επισκεφθείτε. Το Grand Hotel Dore είναι μία από τις ιδανικές επιλογές για τη διαμονή μας, αφού βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από πολλά δημοφιλή αξιοθέατα. Το εσωτερικό του φέρνει λεπτές, διακριτικές γραμμές στη διακόσμηση, γεγονός που μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε από τις δραστηριότητες της ημέρας μας.

Hotel Mercure Paris La Villette

Το Hotel Mercure Paris La Villette είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και σύγχρονα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο 100ο διαμέρισμα στο Παρίσι, με ευρύχωρα δωμάτια και εύκολη πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και αξιοθέατα. Ωστόσο, οι τιμές του είναι προσιτές και παρέχει μια ευχάριστη διαμονή.

ibis Paris Italie Tolbiac 13ème

Χάρη την υπόγεια συγκοινωνία που είναι εύκολα προσβάσιμη, το ibis Paris Italie Tolbiac 13ème ήταν μία από τις ισχυρές προτάσεις κατά την επιλογή της διαμονής μας. Τα δωμάτιά του είναι φωτεινά και προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Βρίσκεται στην πολυσύχναστη Ασιατική Συνοικία του Παρισίου.

Novotel Paris Est

Για το τέλος αφήσαμε το ξενοδοχείο στο οποίο τελικά κλείσαμε και τη διαμονή μας. Είναι το Novotel Paris Est στο οποίο είχαμε μια υπέροχη εμπειρία χάρη στην άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού και τους φανταστικούς του χώρους. Τα δωμάτια ήταν καθαρά και περιποιημένα στην εντέλεια, ενώ το μπαρ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου δημιουργούσαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα χάρη στο φωτισμό και τη μουσική τους.