Πράγα: Την γύρισα με ποδήλατο και το προτείνω!


Loading...

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και αποτελεί για πολλούς η ομορφότερη πόλη των Βαλκανίων. Αληθεύει ότι τα Χριστούγεννα η συγκεκριμένη πόλη δημιουργεί μία παραμυθένια ατμόσφαιρα. Στολισμένο κέντρο, φωτισμένα λαμπάκια παντού, άνθρωποι χαμογελαστοί να κάνουν τα ψώνια τους και ό,τι πιο όμορφο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ωστόσο, η Πράγα, δεν εντυπωσιάζει μόνο κατά την περίοδο των εορτών. Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου αποτελεί τον "must" προορισμό των Βαλκανίων. Διαθέτει πολλά αξιοθέατα και για να την ευχαριστηθείς, πρέπει να την περπατήσεις, ή να τη γυρίσεις ... με ένα ποδήλατο!

Σας προτείνουμε κάποια από τα ομορφότερα σημεία της πόλης τα οποία σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε.

Prague Zoo.

O ζωολογικός κήπος της Πράγας εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους κατά την άφιξή τους. Διαθέτει πολλών ειδών ζώα, από τετράποδα, μέχρι πτηνά και ερπετά .

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο καταπράσινο πάρκο, το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον 4 με 5 ώρες για να το γυρίσει κανείς, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν διάφορα μαγαζιά από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σνακ και ροφήματα.


Letná Park

Το Letna Park απέχει 20 περίπου λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Πράγας και 10 περίπου λεπτά με ποδήλατο. Μία επίσκεψη αξίζει καθώς πρόκειται για ένα μεγάλου εύρους καταπράσινο πάρκο, το οποίο ενδείκνυται για ξεκούραση, για βόλτα και για πολλές φωτογραφίες.

Εάν το διασχίσετε όλο, θα φτάσετε στο τέλος του από όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανέμορφη θέα της παλιάς πόλης της Πράγας και του ποταμού Δούναβη!!


Galerie Rudolfinum

Η συγκεκριμένη γκαλερί συστεγάζεται μαζί με την φιλαρμονική όπερα της Πράγας και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις έργων τέχνης. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό κτίριο, το οποίο έχει προσφάτως ανακαινισθεί για να μπορέσει να φιλοξενήσει την φιλαρμονική όπερα.

Μία βόλτα γύρω από το εξωτερικό, αλλά και μία επίσκεψη στο εσωτερικό του κτιρίου θα σας αφήσει μία μικρή γεύση από την Τσέχικη τέχνη, η οποία έχει τις ρίζες της στο μεσαίωνα και τώρα τελευταία απλώνεται στο μοντερνισμό.