Loading...

Η Νίκαια, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και πρωτεύουσα του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ. Η σημερινή πόλη έχει πληθυσμό περίπου 350.000 κατοίκων και περιλαμβάνει την παλιά, γραφική πόλη με τους στενούς δρόμους, το λόφο Le Château, το εμπορικό λιμάνι και τη νέα πόλη, με την εντυπωσιακή προκυμαία και τη λεωφόρο Promenade des Anglais. Κύρια οικονομική δραστηριότητα της πόλης, χειμώνα και καλοκαίρι, είναι ο τουρισμός. Στα αξιοθέατά της περιλαμβάνονται μουσεία, ναοί, η υπαίθρια αγορά, καθώς και το Καρναβάλι της Νίκαιας, το οποίο διεξάγεται από το 1873. Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε, καθώς είναι άκρως τουριστική, και κατά συνέπεια, οι τουρίστες φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Έχει πολλά μέρη να δείτε, και να θαυμάσετε. Ας τα δούμε παρακάτω.

Μπορείτε να τα διασχίσετε και να θαυμάσετε...

Αρχικά, δε νοείται να ταξιδέψετε στη Νίκαια και να μην περπατήσετε τον Αγγλικό περίπατο. Πρόκειται για μία όμορφη διαδρομή που εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας που υπάρχει στην πόλη της Νίκαιας. Ιστορικά το όνομά αυτού του πεζόδρομου προκύπτει από μια ομάδα Άγγλων τουριστών που συνέλαβαν την ιδέα και πρότειναν στον τοπικό πληθυσμό την κατασκευή του. Έκτοτε, ντόπιοι και τουρίστες έχουν καθιερώσει την παραλιακή ακτή της πόλης για μακρόπνοους περιπάτους. Έπειτα, μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατεία Μασένα, την κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης η συγκεκριμένη πλατεία υπήρξε σημείο πολιτικών συγκεντρώσεων και τόπος διεξαγωγής πολιτιστικών φεστιβάλ γιορτών και συγκεντρώσεων. Μια επιλογή για ξέγνοιαστες βόλτες, αποτελεί ο βοτανικός κήπος της Νίκαιας, ο οποίος καταλαμβάνει μία έκταση 3,5 εκταρίων και είναι καθημερινά ανοικτός στους επισκέπτες χωρίς καμία χρέωση. Η δημιουργία του κήπου άρχισε το 1983 με μία αρχική φύτευση 100 διαφορετικών ειδών υπό την αιγίδα του μουσείου φυσικής ιστορίας και σήμερα περιέχει περισσότερα από 3.500 είδη φυτών.

Μπορείτε να εισέλθετε και να δοκιμάσετε...

Αν σας αρέσει το Παρίσι, θα λατρέψετε τη Νίκαια. Η 5η σε μέγεθος και σε τουρισμό πόλη της Γαλλίας είναι μικρή, όμορφη και γοητευτική. Όπως και το Παρίσι, προσφέρεται για περπάτημα, ενδιαφέρουσες αγορές και κυρίως γαστρονομικές εμπειρίες. Αρχικά, το «Les Amoureux», ανήκει σε μία νέα γενιά εστιατορίων της Νίκαιας, πιο σύγχρονων, που έχουν επιλέξει να εγκατασταθούν στους δρόμους και στα σοκάκια της περιοχής του εμπορικού λιμανιού, που δεν είναι ακόμα τόσο τουριστικό όσο η άλλη πλευρά της πόλης. Ωστόσο, το φαβορί της περιοχής είναι αναμφίβολα το αιωνόβιο «Chez Pipo» που ειδικεύεται στην τοπική σπεσιαλιτέ, τη socca. Πρόκειται για ένα είδος τηγανίτας από αλεύρι ρεβιθιού που ψήνεται σε ένα πολύ ζεστό φούρνο και τρώγεται με τα χέρια. Πολύ καλή πίτσα, επίσης, σερβίρουν στο πιο κεντρικό «Attimi», ένα εξαιρετικό εστιατόριο που προσφέρει πίτσες, σαλάτες και ζυμαρικά, όλα έξοχα και φθηνά, δύο βήματα από την πιο κεντρική πλατεία της πόλης.