Πρώτη φορά στο Βουκουρέστι!


Loading...

Η Ρουμάνικη πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια δέχεται όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Το Βουκουρέστι είναι από τις πόλεις που ακόμη δεν έχουν φτάσει στο μέγιστο της αναγνωρισιμότητας τους. Κάτι τέτοιο είναι πολύ θετικό καθώς, όσοι επιλέξουν τον συγκεκριμένο προορισμό θα γνωρίσουν εύκολα και χωρίς κόπο τα αξιοθέατα και τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος.  Παρακάτω θα γνωρίσουμε μερικά από τα αξιοθέατα και της δραστηριότητες που πρέπει να επιλέξει όποιος επισκέπτεται πρώτη φορά την πόλη.  

Μια βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης.

Το Παλάτι της Βουλής είναι το πρώτο και εντυπωσιακότερο αξιοθέατο που θα συναντήσει κανείς στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτήριο στην Ευρώπη και αποτελεί σύμβολο μεγάλης ιστορικής σημασίας για τη Ρουμανία. Επόμενος σταθμός η λεωφόρος Victoriei, όποιος επιλέξει να περπατήσει κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Μερικά από αυτά είναι Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το Αθήναιον, καθώς και το Μουσείο τεχνών της πόλης.

Οι γεύσεις και τα χρώματα του Βουκουρεστίου

Το τέλος της λεωφόρου Victoriei οδηγεί τους επισκέπτες στην είσοδο της παλιάς πόλης. Πρόκειται για το πιο "ζωντανό" μέρος του Βουκουρεστίου. Όσοι το επιλέξουν, θα συναντήσουν πολλά εστιατόρια και μαγαζιά, με την καλή διάθεση να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Η τοπική κουζίνα προσφέρει μοναδικούς συνδυασμούς και πολύ γευστικά πιάτα. Μετά από ένα όμορφο γεύμα μια βόλτα σε ένα από τα πάρκα της πόλης αποτελεί την ιδανική συνέχεια. Το πάρκο Herastrau της πόλης είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ειδυλλιακή τοποθεσία καθώς και τις μαγικές εικόνες δίπλα από τη λίμνη που προσφέρει. Οι επισκέπτες που θα επιλέξουν να επισκεφτούν το Βουκουρέστι για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα παραπάνω αξιοθέατα αλλά και πολλά ακόμα που δεν έχουν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό.