Ρώμη : Αξιοθέατα που κόβουν σε όλους την ανάσα.


Loading...

Είναι γνωστή ως "η αιώνια πόλη" και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Αξιοθέατα, μνημεία και πλατείες μπορεί αν συναντήσει κανείς με μία απλή βόλτα στο κέντρο. Το ιταλικό ταμπεραμέντο θα σε συναρπάσει από την πρώτη στιγμή και η ομορφιά της θα σε κάνει να την αγαπήσεις. Έχει τόσα πολλά να προσφέρει που όσες φορές και να την επισκεφτείς δεν θα είναι αρκετές. Ας δούμε,λοιπόν τα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντος που δεν πρέπει να χάσεις :

Κολοσσαίο

Ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Ρώμης και όχι μόνο. Το μέρος διεξαγωγής των αγώνων κατά τη Ρωμαϊκή εποχή θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη με τη μοναδική του αρχιτεκτονική και επιβλητικότητα . TIP: Το εισιτήριο για το Κολοσσαίο είναι κοινό με εκείνο για τη Ρωμαϊκή αγορά και τον Παλάτινο λόφο. Καλύτερα να το προμηθευτείτε από τη Ρωμαϊκή αγορά για να αποφύγετε τις ουρές.

Ρωμαϊκή Αγορά & Παλάτινος Λόφος

Ένα σημείο ορόσημο της πόλης. Μία βόλτα αρκεί για να σε βάλει στο κλίμα της εποχής και να σε μεταφέρει στο κέντρο της αρχαίας Ρώμης. Η πανοραμική θέα της πόλης που προσφέρει το Παλατίνο θα σου κόψει την ανάσα και σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Όπως,ήδη, αναφέρθηκε το εισιτήριο είναι κοινό με εκείνο του Κολοσσαίου.

Βατικανό & Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Δεν γίνεται να επισκεφτεί κάποιος τη Ρώμη και να μην αφιερώσει μία μέρα στο μικρό, ανεξάρτητο κρατίδιο που υπάρχει στο κέντρο της. Το Βατικανό αποτελεί το κέντρο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Αναρίθμητα μουσεία και εκθέματα με πιο γνωστό την Καπέλα Σιξτίνα,το διασημότερο έργο του Μιχαήλ Άγγελου. Έξω από το Βατικανό βρίσκεται και η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Η επιβλητική αρχιτεκτονική της θα σου κόψει την ανάσα από την πρώτη στιγμή. Οπλίσου με υπομονή καθώς η ουρά είναι αρκετά μεγάλη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φοντάνα ντι Τρέβι

Το μεγαλύτερο και διασημότερο από τα πολλά συντριβάνια της πόλης. Η εντυπωσιακή, μπαρόκ τεχνοτροπία του θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και αγαπημένο των τουριστών. Μην ξεχάσεις να κάνεις την ευχή σου για να επιστρέψεις στην αιώνια πόλη!!

Οι πλατείες της Ρώμης

Αναρίθμητες και πανέμορφες οι πλατείες της ιταλικής πρωτεύουσας σε προσκαλούν να τις επισκεφτείς. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης ή πολύ κοντά σε αυτό μπορεί κανείς να συναντήσει μερικές από τις ωραιότερες πλατείες της Ρώμης και να απολαύσει τον αυθεντικό ιταλικό espresso. Οι περισσότερες πλατείες είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια και σε κοντινές αποστάσεις . Από τις πιο δημοφιλείς είναι η piazza Navona, η piazza Venezia,η Piazza di Spagna και η piazza del Popolo.