Ρώμη: Ένα ζωντανό μνημείο!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας αποτελεί έναν προορισμό στον οποίο εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο επισκέπτονται για να θαυμάσουν από κοντά τα σπουδαία αξιοθέατα που διαθέτει.  Το Κολοσσαίο, η Fontana di Trevi, το Castle di Angelo, το Πάνθεον και τα μουσεία του Βατικανού είναι ορισμένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Η πληθώρα αυτή των μνημείων κάνει την Ρώμη πρωτεύουσα των ξεναγήσεων. Πρόκειται λοιπόν για ένα ζωντανό μουσείο. Παρακάτω θα σου αναλύσω τις εμπειρίες μου από το πρόσφατο ταξίδι στην Ιταλία.

Το Κολοσσαίο

Αποτελεί το μνημείο-ορόσημο για την Ρώμη. Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται τον 1ο αιώνα μ.Χ . Πρόκειται για κτίριο, του οποίου το ύψος φτάνει τα 48 μέτρα. Στο Κολοσσαίο σύμφωνα με την ιστορία λάμβαναν χώρα αγώνες μεταξύ μονομάχων ή μεταξύ μονομάχων και ζώων. Οι μονομάχοι ήταν δούλοι ή σκλάβοι πολέμου. Μπορείς να ξεναγηθείς στο Κολοσσαίο αλλά και να βγεις μία φωτογραφία με φόντο το ιστορικό κτίριο. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για να κάνεις νυχτερινή ξενάγηση. Από την προσωπική μου εμπειρία, το Κολοσσαίο την νύχτα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Το Βατικανό

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο κράτος στην δυτική πλευρά της Ρώμης. Στο Βατικανό θα συναντήσεις τα μουσεία του. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου καθώς επίσης και η Καπέλα Σιστίνα είναι από τα πιο γνωστά. Πρόκειται για την έδρα του Πάπα ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι μία από τις πιο γνωστές πλατείες της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συντριβάνι της πόλης το οποίο καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες με σκοπό να φωτογραφηθούν. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το άγαλμα του Θεού Ποσειδώνα. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, μπορείς να πετάξεις ένα κέρμα με πλάτη στην πλατεία και να πραγματοποιήσεις μία ευχή. Επιπλέον, μπορείς να βγάλεις και την καθιερωμένη σέλφι με φόντο την πλατεία.

Η πλατεία της Βενετίας

Η πλατεία της Βενετίας βρίσκεται δυτικά του Κολοσσαίου. Πρόκειται για μία πλατεία η οποία αποτελεί κυκλικό κόμβο για τα αυτοκίνητα. Είναι αρκετά πολυσύχναστη πλατεία η οποία διαθέτει κήπο. Οι διάφοροι χρωματισμοί των λουλουδιών ξεχωρίζουν και δίνουν χρώμα στο υπέροχο αυτό τοπίο. Μπροστά από την πλατεία δεσπόζει το Εθνικό Μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ Β' .