Σαντορίνη: Μια φορά στη Σαντορίνη είναι μόνο η αρχή!


Loading...

Κανονίζεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές κι έχεις ακόμα αμφιβολίες; Επέλεξε τη Σαντορίνη, χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχει τόσα πολλά να δεις και να κάνεις που μία επίσκεψη είναι μόνο η αρχή. Θα είσαι κι εσύ ένας από τους πολλούς επισκέπτες που την ερωτεύονται και τελικά την προτιμούν και δεύτερη και τρίτη συνεχόμενη χρονιά για διακοπές. Πρόκειται για το νησί που έχει δικαίως ταυτιστεί με τον "ρομαντισμό". Αξίζει πράγματι να ζήσεις κι εσύ ένα ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη για να αισθανθείς τη μοναδικότητα του νησιού. Με μία πρώτη ματιά αντικρίζοντας τα άσπρα σπίτια νιώθεις τον κυκλαδίτικο αέρα να σε χτυπά. Καταλαβαίνεις εξ αρχής πως είναι το νησί που θα περάσεις τις διακοπές που πάντα περίμενες μια ζωή!

Το ηφαίστειο!

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για το ηφαίστειο της. Η τελευταία δραστηριότητά του ήταν το 1950. Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί για να γνωρίσουν το ηφαίστειο. Με τη λέξη "ηφαίστειο" οι ντόπιοι εννοούν το μικρό νησί της νέας Καμένης. Μπορείς να επισκεφτείς το νησί για να δεις τους ατμούς που βγαίνουν από τη γη. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο, όπου θα δεις καπνό να βγαίνει από τη θάλασσα.

Οι παραλίες!

Κι αν αναρωτιέσαι πού θα κάνεις το μπάνιο σου, έχω να σου προτείνω πολλές παραλίες. Η Κόκκινη παραλία είναι αυτή που πρέπει να επισκεφτείς πρώτη απ' όλες. Περιτριγυρίζεται από βράχια, τα οποία είναι κόκκινου και μαύρου χρώματος. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα καταγάλανα νερά της και τελικά συνθέτουν ένα σπάνιο, εξωτικό, άγριο τοπίο. Αν η κόκκινη παραλία είναι εντυπωσιακή για το έντονο χρώμα της, η Άσπρη παραλία καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο. Γύρω από τη θάλασσα υπάρχουν λευκά βράχια που τη "φυλακίζουν" και την κάνουν προσβάσιμη μόνο από τη μεριά της θάλασσας. Στην παραλία αυτή θα βρεις και ξαπλώστρες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου! Η επόμενη στάση σου είναι στην παραλία Περίβολος. Μία παραλία στην οποία ενδέχεται να συναντήσεις έντονο άνεμο. Είναι πανέμορφη, με καθαρά νερά και χρυσαφένια άμμο. Στη γύρω περιοχή μπορείς να βρεις καφετέριες κι εστιατόρια... σε περίπτωση που πεινάσεις! Αυτές είναι οι 3 παραλίες που μάγεψαν εμένα. Για την πρώτη επίσκεψή σου άκουσέ με και δε θα χάσεις!