Loading...

Αναζητώντας καλοκαιρινό προορισμό, απορρίπτοντας τα μέρη που είχαμε ήδη επισκεφτεί, πέσαμε πάνω στη Σίφνο. Δεν είχαμε ακούσει ποτέ τίποτα για αυτό το νησί κι έτσι αποφασίσαμε να αρχίσουμε να αναζητούμε πληροφορίες. Ένα μικρό νησί στη δυτικές Κυκλάδες με άσπρους τοίχους και μπλε παράθυρα. Η περιέργειά μας κεντρίστηκε και οι χαμηλές τιμές για να φτάσουμε εκεί μας έκαναν να την επιλέξουμε. Οι κρυφές ομορφιές της Σίφνου άφησαν τα αποτυπώματά τους πάνω μας και…αυτό ήταν. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Η Σίφνος μπήκε από την πρώτη μέρα στην καρδιά μας και δεν μας απογοήτευσε έως το τέλος των διακοπών μας. Πως ήταν όμως η εμπειρία μας; Τι γεύση μας άφησε φεύγοντας; Παρακάτω.

Μπάνιο στο Γλυφό

Μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Για να φτάσουμε εκεί παρκάραμε έξω από το μικρό πλακόστρωτο μονοπάτι που είναι το μοναδικό που οδηγεί στην παραλία του Γλυφού. Ήσυχη παραλία με χρυσή, λεπτή άμμο και καταγάλανα νερά που επιτρέπουν κάθε είδους παιχνίδι εκεί καθώς βαθαίνει σταδιακά. Ήμασταν εξοπλισμένοι με νερά και φαγητά αφού στην παραλία δεν φιλοξενούνται καφέ επιτρέποντας μας έτσι την απόλυτη χαλάρωση που χρειαζόμασταν για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Εκκλησάκι Χρυσοπηγή

Το ακρωτήρι της Χρυσοπηγής της Σίφνου αποτελεί μια από τις ομορφότερες και  διασημότερες εικόνες σε όλο τον κόσμο. Ο ιερός βράχος με το λευκό κτίσμα και την ελάχιστη βλάστηση τριγύρω μας εντυπωσίασε και μας γαλήνευσε. Το εκκλησάκι είναι πανέμορφο τόσο για να το αποθανατίσεις από μακριά όσο και να το περπατήσεις από κοντά. Λένε πως αν δεν επισκεφτείς την Χρυσοπηγή δεν έχεις επισκεφτεί τη Σίφνο. Ένα εκκλησάκι που σε κάνει να θέλεις  να παντρευτείς στο νησί έχεις δεν έχεις ταίρι.

Στενό της Απολλωνίας

Αν δεν υπάρχει ταίρι, λοιπόν, μια βόλτα στο στενό της Απολλωνίας αρκεί. Ταβέρνες, καφέ, μπαρ, μαγαζάκια. Ένας δρόμος που φιλοξενεί όλους τους τουρίστες και τους ντόπιους που βολτάρουν βραδιάτικα. Κάθε μας βράδυ το περνούσαμε εκεί αφού αποτελεί «μονόδρομο» για βραδινές εξορμήσεις στη Σίφνο. Ένα μοναδικό σκηνικό για το καλοκαιρινό μας κοκτέιλ.

Ψάρι στη Χερρόνησο

Η Χερρόνησος είναι ένα μικρό χωριουδάκι βόρεια του νησιού που μας χάρισε στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Μας πρότειναν να πάμε για μεσημεριανό ψαράκι ανάμεσα στον όμορφο κολπίσκο με τις ψαρόβαρκες και τα ωραία νερά. Πολύ δύσκολο το να βρούμε τραπέζι στο ταβερνάκι «Η Χερρόνησος» το φαγητό όμως μας εξέπληξε και μας αποζημίωσε για τη μεγάλη αναμονή. Άκρως καλοκαιρινό σκηνικό με εξαίρετους νησιώτες οικοδεσπότες.

Το Μαστέλο

Ως γνήσιοι καλοφαγάδες δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από τη Σίφνο χωρίς να δοκιμάζαμε το φημισμένο μαστέλο. Πρόκειται για αρνί ή κατσίκι ψημένο πάνω σε κληματόβεργες με παραδοσιακό κρασί. Σχεδόν σε κάθε μέρος που πηγαίναμε δοκιμάζαμε μαστέλο και κάθε φορά μας άρεζε και πιο πολύ. Μας έβαλε εντελώς στο πνεύμα των διακοπών και της «διατροφής» που αρμόζει σε αυτές. Η Σίφνος μας έβγαλε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, μας επέτρεψε να χαλαρώσουμε, να γλεντήσουμε και να την αγαπήσουμε.