Σημεία ενδιαφέροντος στην Καζαμπλάνκα!


Loading...

Η Καζαμπλάνκα ή αλλιώς λευκός οίκος, είναι μια πόλη στο δυτικό Μαρόκο. Είναι η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκο , καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι. Αναφέρεται συχνά ως οικονομική πρωτεύουσα καθώς , το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού τομέα, βασίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Καζαμπλάνκα.

Τέμενος του Χασάν του Β'

Χτίστηκε μεταξύ του 1986 και 1993 για την 60ή επέτειο του πρώην βασιλιά του Μαρόκου Χασάν του Β΄. Το τζαμί έχει χώρο για 25.000 προσκυνητές στο εσωτερικό και άλλους 80.000 στον εξωτερικό χώρο. Ο μιναρές είναι ο ψηλότερος στον κόσμο (210 μέτρα) και είναι ορατός τόσο τη ημέρα όσο και τη νύχτα από μίλια μακριά. Ένα επιβλητικό κτήριο το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε και θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του.

Εμπορικό Κέντρο «Μαρόκο»

Το Εμπορικό Κέντρο «Μαρόκο» (Morocco Mall) είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην αφρικανική ήπειρο με συνολικό εμβαδό 200.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εμπορικό διαθέτει ένα ενυδρείο τεραστίων διαστάσεων, το "Aquadream", με χωρητικότητα 1 εκατομμυρίων λίτρων νερού και φιλοξενεί περισσότερα από 40 είδη ψαριών. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να το εξερευνήσουν μέσα από ένα ανελκυστήρα που υπάρχει στον κεντρικό κύλινδρο και ο οποίος προσφέρει θέα 360 μοιρών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κάνετε κατάδυση μέσα στο ενυδρείο μαζί με έναν εκπαιδευτή καταδύσεων. Σίγουρα ένα εμπορικό το οποίο απέχει από τα υπόλοιπα και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Δίδυμο Κέντρο της Καζαμπλάνκα

Το Δίδυμο Κέντρο της Καζαμπλάνκα είναι ένα σύμπλεγμα δύο ουρανοξυστών ύψους 28 ορόφων. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην συνοικία Μάαριφ. Οι πύργοι είναι όμοιοι μεταξύ τους και ενώνονται στους χαμηλότερους ορόφους με ένα κεντρικό κτίσμα που αποτελεί το εμπορικό κέντρο που διαθέτει καταστήματα και γραφεία και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών. Αυτοί οι πύργοι είναι τα υψηλότερα κτίρια στο Μαρόκο και της βόρειας Αφρικής. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το εστιατόριο στον 27ο όροφο και το "Bar 28" που βρίσκεται στον 28ο όροφο του πύργου Β.

Καθεδρικός Ναός της Καζαμπλάνκα

Πρόκειται για έναν λευκό καθεδρικό ναό στην Καζαμπλάνκα. Ιδιαίτερη η διακόσμηση στο εσωτερικό του ,και δύο επιβλητικοί πύργοι στις δύο άκρες του . Μπορείτε να τον επισκεφτείτε για μια χαλαρή βόλτα και η καλύτερη περίοδος είναι η άνοιξη καθώς περιτριγυρίζετε από μεγάλα δέντρα.