Σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε στη Μάλτα


Loading...

Η πολυπολιτισμική Μάλτα είναι ένα από τα νησιά που επιλέγουν οι περισσότεροι επισκέπτες όταν ταξιδεύουν στη Μεσόγειο. Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Δημοκρατία της Μάλτας.

Η Δημοκρατία της Μάλτας αποτελείται από 7 νησιά. Ωστόσο, μόνο τα 3 από αυτά κατοικούνται και είναι: η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο.

Η σημερινή πρωτεύουσα της χώρας είναι η Βαλέτα και, σύμφωνα με την UNESCO, είναι μια από τις πιο πυκνοδομημένες ιστορικές περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν βρεθείτε στη Μάλτα αξίζει να εξερευνήσετε κάθε της γωνιά. Όπου κι αν πάτε ένα κομμάτι ιστορίας θα σας περιμένει να το γνωρίσετε.

Παρακάτω θα βρείτε λίγες πληροφορίες για μερικά μόνο από τα πιο σημαντικά σημεία που βρίσκονται στη Δημοκρατία της Μάλτας.

Νήσος Γκόζο

Το Γκόζο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δημοκρατίας της Μάλτας που κατοικείται. Η πρωτεύουσά του είναι η Βικτώρια, επίσης γνωστή και με το όνομα Ραμπάτ.

Σε αυτήν την πόλη, λοιπόν, έχετε την ευκαιρία να δείτε τη Σιταντέλα. Πρόκειται για μια πολιτεία που χτίστηκε στο νησί κατά το Μεσαίωνα.

Τα καλοδιατηρημένα κάστρα και ολόκληρη η περιοχή αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα ακόμη διάσημο σημείο του νησιού ήταν το "Γαλάζιο Παράθυρο". Πρόκειται για μια φυσική αψίδα που υπήρχε στη δυτική πλευρά του νησιού.

Ωστόσο, αυτό το θαύμα της φύσης κατέρρευσε πριν από μερικά χρόνια και πλέον βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας.


Νήσος Κομίνο

Η Νήσος Κομίνο είναι το μικρότερο από τα κατοικημένα νησιά της Δημοκρατίας της Μάλτας.

Ωστόσο, ο πληθυσμός του είναι ελάχιστος, ενώ αν είστε ταξιδιώτες, υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο στο οποίο μπορείτε να μείνετε.

Αυτό, όμως, δεν πτοεί καθόλου τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν τη Νήσο Κομίνο στο πρόγραμμά τους, ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για μια ημερήσια εκδρομή.

Εάν επιλέξετε και εσείς να το επισκεφθείτε όσο θα βρίσκεστε στη Μάλτα, σίγουρα θα μαγευτείτε από τη φυσική του ομορφιά.

Ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα σημεία είναι η Γαλάζια Λίμνη. Πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα στο δυτικό κομμάτι του νησιού και μπορείτε να κολυμπήσετε στα μαγευτικά νερά της.


Βαλέτα

Όπως αναφέρθηκε ήδη παραπάνω, η πρωτεύουσα της Μάλτας είναι η Βαλέτα. Πρόκειται για μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία, όπως και ολόκληρο το νησί.

Τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε εκεί προέρχονται από διαφορετικές εποχές και δείχνουν στοιχεία όλων των πολιτισμών που πέρασαν και έζησαν σε αυτό το μαγευτικό νησί της Μεσογείου.

Από το 1980 η Βαλέτα αποτελεί, επίσης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό το γεγονός είναι μια ακόμη απόδειξη της πλούσιας ιστορίας αυτού του τύπου.