Σκιάθος: Οι καλύτερες παραλίες


Loading...

Η Σκιάθος αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Σποράδων. Κύριο χαρακτηριστικό του η νυχτερινή διασκέδαση, η οποία τον καθιστά προορισμό-ορόσημο από την νεολαία. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις γι αυτό το νησί; Είναι κοντά στις περισσότερες πόλεις της χώρας και η πρόσβαση είναι πανεύκολη. Το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων "φορτίζει μπαταρίες" τον χειμώνα και είναι έτοιμο να υποδεχτεί χιλιάδες τουρίστες και φέτος. Πάμε στο δεύτερο δυνατό χαρτί του, τις παραλίες. Ποιος πήγε Σκιάθο και δεν πέρασε από τις Κουκουναριές, τον Βρωμόλιμνο, τα Λαλάρια και την Αγία Ελένη;

Κουκουναριές

Η διασημότερη παραλία του νησιού και μια από τις καλύτερες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αποτελεί προστατευμένη περιοχή μαζί με τον υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας Στροφυλιάς και είναι η παραλία κατατεθέν του νησιού. Θαλάσσια σπορ, ξενοδοχεία, ταβέρνες και φυσικά πολλά beach bars είναι η εικόνα που θα αντικρίσει κανείς μόλις φτάσει στην παραλία.

Βρωμόλιμνος

Προσβάσιμη τόσο οδικώς, όσο και με καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου, η παραλία του βρωμόλιμνου κατακλύζεται καθημερινά από την νεολαία που διαμένει στο νησί. Η δυνατή μουσική και τα beach bars που προσφέρουν ό,τι χρειαστείς για να περάσεις εκεί ακόμη και όλη τη μέρα σου, είναι ο σίγουρος λόγος που θα προτιμήσει κάποιος την παραλία.

Λαλάρια

Αν και πρόκειται για μία παραλία προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης, μιλάμε για μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και την παραλία που έκανε τη Σκιάθο διάσημη. Ο θαυμασμός και το δέος που προκαλούν οι τεράστιοι ολόλευκοι βράχοι και ο βράχος με την διάσημη τρύπα στη μέση σε όποιον την επισκεφτεί, είναι μοναδικό. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές ολοστρόγγυλες πέτρες που δημιουργούνται εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τους ανέμους και καλύπτουν όλη την θάλασσα.