Σόφια: Αξιοθέατα που με συναρπάσανε…


Loading...

Η πρωτεύουσα της γειτονικής μας Βουλγαρίας, η Σόφια, έχει πολλά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος για να μας δείξει, και άλλες τόσες δραστηριότητες για να μας διασκεδάσει και να μας χαρίσει όμορφες στιγμές. Επισκεφθήκαμε πριν λίγο καιρό τη Σόφια για μια πενθήμερη απόδραση, και είχαμε ήδη στα πλάνα κάποια μέρη στα οποία σκοπεύαμε να πάμε. Το γεγονός ότι χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να φτάσουμε εκεί, μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τις περιηγήσεις και τις βόλτες μας από την πρώτη κιόλας ημέρα. Μεταξύ άλλων, η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και η Ρωσική εκκλησία Αγίου Νικολάου ήταν οι πιο εντυπωσιακές! Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέρη που μας τράβηξαν την προσοχή.

Η πρώτη μας επίσκεψη

Ο πρώτος μας σταθμός σε αυτό το ταξίδι ήταν Ρωσική εκκλησία Αγίου Νικολάου, την οποία είχαμε σκοπό να επισκεφθούμε πρώτη, μιας και βόλευε επειδή ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Φέρει χαρακτηριστικά στοιχεία χριστιανικής εκκλησίας με ρωσικό ύφος στην αρχιτεκτονική της που θυμίζει πολύ τις ορθόδοξες εκκλησίες της Ρωσίας. 

Οι περίφημες.. Καμπάνες

Πρόκειται για το διεθνές πάρκο και μνημείο των παιδιών που συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία. Μπορούμε να πούμε ότι έχει minimal σχεδιασμό, ο οποίος όμως μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών. Το συνολικό βάρος των καμπανών ξεπερνά τους 3.5 τόνους, ενώ η καθεμία ηχεί διαφορετικά! Ποζάραμε και βγάλαμε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες εκεί.

Μοναστήρι Dragalevtsi

Είναι το Βουλγαρορθόδοξο μοναστήρι που βρίσκεται Νότια της Σόφιας, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Ρωτήσαμε, ακούσαμε τα καλύτερα και τελικά πήγαμε να το δούμε από κοντά… Αντικρίσαμε ένα εντυπωσιακό μοναστήρι μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με φυσικό αέρα και ατμόσφαιρα που εκπέμπει γαλήνη!

Μνημείο του Κόκκινου Στρατού

Στο πάρκο Λέφσκι, στην καρδιά της Σόφιας, βρήκαμε το Μνημείο του Κόκκινου Στρατού, που τιμά την απελευθέρωσή του από τα ναζιστικά στρατεύματα. Δυστυχώς έχει βανδαλιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές το συντηρούν άμεσα και αναδεικνύουν ξανά την αξία του, υπενθυμίζοντας την ιστορία! Σε κάθε πλευρά έχει διαφορετικές παραστάσεις, οι οποίες μας προκάλεσα δέος όταν σταθήκαμε αμίλητοι μπροστά τους.

Doctors' Garden

Η αλήθεια είναι ότι το βρήκαμε τυχαία όταν επιστρέφαμε προς το ξενοδοχείο… Μας κίνησε το ενδιαφέρον και είπαμε να μπούμε. Αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να περπατήσουμε και να καθίσουμε μέσα στο καταπράσινο τοπίο, στο οποίο ήταν αρκετές οι οικογένειες που το επισκέφθηκαν με τα παιδιά τους.