Σόφια: Περπατώντας με τα πόδια στην όμορφη πόλη!


Loading...

Σόφια λοιπόν, μία πόλη που δεν σε εντυπωσιάζει στο άκουσμα της μα σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει εάν την επισκεφθείς. Έτσι και εγώ πήγα στην πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας προκατειλημμένος για το τι μπορεί να συναντήσω εκεί. Φτάνοντας λοιπόν στη Σόφια αμέσως κατάλαβα ότι δεν πρόκειται για μία μονόχρωμη και μονότονη πόλη. Αντιθέτως συνάντησα καταπράσινα πάρκα, μοντέρνες πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα τα οποία την έκαναν κάθε άλλο παρά βαρετή. Είναι μία πόλη αντιθέσεων, μία πρωτεύουσα με μοντέρνο χαρακτήρα αλλά και με όμορφα δυτικά κτίρια τα οποία μπορεί κανείς να πει ότι ενώνουν Ανατολή και Δύση. Η διαμονή μου στη Σόφια ήταν μία εμπειρία που έπρεπε να ζήσω. Μόνο μία βόλτα σε αυτή τη πόλη ήταν αρκετή για να γνωρίσω την ιστορία της. Μνημεία Κόκκινου Στρατού, μέσα σε μια γκρίζα, αστική αρχιτεκτονική, με μια δόση σοβιετικής χροιάς αλλά και τα καταπράσινα γεμάτα κόσμο πάρκα της, δίνουν άλλον αέρα σε αυτή τη γεμάτη ζωή πόλη. Στολίδι και σήμα κατατεθέν είναι ο Καθεδρικός ναός του Αλέξανδρου Νιέφσκι που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Κέντρο της πόλης δεν μπορεί να είναι άλλο από τη Λεωφόρο Vitoshka. Εκεί θα περπατήσετε χαζεύοντας τις βιτρίνες, εκεί θα φάτε και θα πιείτε και εκεί είναι που περνάει τον χρόνο του ο περισσότερος κόσμος της Πρωτεύουσας. Το πάρκο Borisova Gradina είναι αυτό όμως που δίνει πνοή στη ζωή της πόλης. Με μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και φθηνή ζωή, η Σόφια μοιάζει να τα έχει όλα.

Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νιέφσκι

Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και βρίσκεται στην κορυφή κάθε οδηγού. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός στα Βαλκάνια έκτασης 3.170 τετραγωνικών μέτρων. Μέσα σε όλα προσθέστε και το χρυσό θόλο που φτάνει τα 45 μέτρα και μια ντουζίνα καμπάνες και θα καταλάβετε πόσο εντυπωσιακός είναι.

Πάρκο Borisova Gradina

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Σόφιας, νοτιοανατολικά του κέντρου, το οποίο είναι γεμάτο αγάλματα, παρτέρια, λουλούδια και αποτελεί το ιδανικό, χαλαρωτικό μέρος για περίπατο. Πρόκειται για μια απέραντη έκταση που μπορείτε να βρείτε και αρκετά café και χώρους για να παίξουν τα παιδιά.

Λεωφόρος Vitoshka

Πρόκειται για ένα δρόμο στον οποίο μπορείτε να κάνετε τα πάντα, αφού είναι ο πιο εμπορικός της πόλης. Από διάσημες ετικέτες μόδας, μέχρι το εθνικό παλάτι του πολιτισμού, το σπίτι του διάσημου ποιητή Peyo Yavorov και άλλα διάσημα κτίρια, η λεωφόρος Vitoshka σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας για κάποιες ώρες.

Εμπορικό κέντρο Serdika Center

Υπάρχουν 210 καταστήματα στο Serdika Center Sofia και αυτό κάνει αυτό το εμπορικό κέντρο είναι από τα μεγαλύτερα έργα αυτού του τύπου.

Η εκκλησία Boyana

Η εκκλησία Boyana είναι μια μικρή εκκλησία του 13ου αιώνα, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, με αγιογραφίες που αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα βουλγαρικής, μεσαιωνικής τέχνης.