Τα «σημάδια» του Βελιγραδίου.


Loading...

Το Βελιγράδι εκτός από ελκυστικός προορισμός , είναι και μια πόλη με μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο. Κάθε γωνιά της πόλης έχει να διηγηθεί μια ιστορία. Άλλες φορές χαρούμενη, άλλες πιο στενάχωρη. Τα τελευταία χρόνια πολλοί τουρίστες από την Ελλάδα και από τον υπόλοιπο κόσμο επιλέγουν τη Σέρβικη πρωτεύουσα προκειμένου να περάσουν μερικές όμορφες στιγμές.

Η ιστορική πλευρά της πόλης

Το Μεσαιωνικό οχυρό του Βελιγραδίου που φέρει το όνομα Kalemegdan, δέχεται, καθημερινά, τα βλέμματα εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών. Έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς είναι από τα παλαιότερα σημεία της πόλης. Το οχυρό συμβολίζει τις μάχες που έχει δώσει ο Σέρβικος λαός από τα βάθη των αιώνων έως και το πρόσφατο παρελθόν. Ένα σημείο της πόλης που διατηρεί ανέγγιχτη την πρόσφατη ιστορία της πόλης είναι η οδός Nemanija. Εκεί βρίσκονται αρκετά κτήρια που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Τα περισσότερα από αυτά τα κτήριο δείχνουν ότι ο πόλεμος δεν ήταν και τόσο μακριά από την σημερινή εποχή.

Η κοσμοπολίτικη πλευρά της πόλης.

Η ζωή του Βελιγραδίου όμως, "σημαδεύεται" από την όρεξη των ανθρώπων για δημιουργία και ανάπτυξη. Ο πεζόδρομος του Πρίγκιπα Μιχαήλ και η Skadarlija είναι από τα μέρη που οι ρυθμοί της ζωής τρέχουν ακατάπαυστα. Καταστήματα όλων των ειδών και για όλες τις ¨τσέπες" κυρίως, υποδέχονται τους επισκέπτες τους δείχνοντας την Σέρβικη κουλτούρα. Με λίγα λόγια, το Βελιγράδι αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στα Βαλκάνια και προσφέρει μοναδικές εικόνες και αξέχαστες αναμνήσεις σε αυτούς που θα το επιλέξουν.